Australai trečiadienį didesnio vargo neturėjo – 64:90.

„Labai liūdna. Visa šalis iš mūsų laukė medalio, o mes pralaimėjome ketvirtfinalyje. Tai tikrai nėra tai, ko mes tikėjomės“, - spaudos konferencijoje kalbėjo M. Kalnietis, ketvirtfinalyje pelnęs 12 taškų.

Užsienio žurnalistai spaudos konferencijoje priminė istoriją apie neva sutartas rungtynes tarp Lietuvos ir Kroatijos ekipų. Tuomet lietuviai pralaimėjo ir ketvirtfinalyje susitiko ne su serbais, o su australais.

„Aš galiu pasakyti štai ką. Lietuvos nacionalinė rinktinė gali žaisti gerai, gali žaisti blogai, tačiau ji niekada nežais sutartų rungtynių. Aš jums galiu labai nuoširdžiai pasakyti visų komandos žaidėjų vardu – mes tikrai kovojome su kroatais. Be to, mes tikrai neskaičiavome, kuris varžovas ketvirfinalyje mums parankesnis“, - kalbėjo M. Kalnietis.

Pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas teigė, jog po trijų pergalių iš eilės ir skaudaus pralaimėjimo ispanams (59:109), ekipa prarado koncentraciją. Tai sukėlė užsienio žurnalistų nusistebėjimą – kaip galima prarasti koncentraciją lemiamų mačų metu?

„Nėra lengva atsakyti į šį klausimą. Taip, jūs teisūs – olimpinės žaidynės vyksta kartą per ketverius metus ir tai labai svarbus turnyras. Nėra lengva čia žaisti, tačiau kartais ir pačios geriausios komandos pralaimi. Aš dabar negaliu pasakyti, kas nutiko ir kodėl mes pralaimėjo“, - kalbėjo M. Kalnietis.

Rungtynėse su australais lietuvių puolimas strigo australų gynybos gniaužtuose. M. Kalnietis neslėpė, kad agresyvi varžovų gynyba nebuvo staigmena.

Šiandien buvo sunku, tačiau mes to ir tikėjomės. Varžovai žaidė agresyviai. Ypač išsikyrė jų gynėjai, kurie gali visas 40 minučių spausti žaidėjus su kamuoliu. Jie nuolat keitėsi. Mes tai žinojome, bet kaip parodė rungtynės mes tieisog nebuvo pasiruošę psichologiškai“, - konstatavo M. Kalnietis.

Įspūdinga statistika

M. Kalnietis pagal statistinius duomenis - vienas iš geriausių ne tik Lietuvos rinktinės, bet viso olimpinio turnyro žaidėjų.

Įžaidėjas Rio olimpinėse žaidynėse vidutiniškai per rungtynes aikštėje praleisdavo po 31,7 min., per kurias vidutiniškai rinko po 18 taškų. Pagal pelnomus taškus kaunietis tarp visų olimpinio turnyro krepšininkų užima 5-ąją vietą.

Per rungtynes po 7,5 rezultatyvaus perdavimo atlikdavęs M. Kalnietis pagal šį rodiklį yra antras, o pagal aikštėje praleistas minutes – penktas.

72,5 proc. taiklumu iš dvitaškio zonos atakuojantis gynėjas bendroje statistkoje yra antras, o pagal viso turnyro metu pelnytus taškus (108) – taip pat antras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)