Nors V. Nikitinas kovos metu nukentėjo taip, kad jam net keliose vietose buvo prakirsta galva ir bėgo kraujas, teisėjai pergalę, garantavusią mažiausiai bronzos medalį, skyrė jam.

Tokį verdiktą išgirdęs 2012 m. Londono olimpiados prizininkas M. Conlanas negalėjo patikėti ir dar ringe parodė viską, ką galvoja – atlenkė abiejų rankų vidurinius pirštus ir mosavo jais arbitrams.

„Mėgėjų boksas dvokia nuo apačios iki viršaus. Niekada nebekovosiu AIBA“, – pareiškė jis.

Kiek vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ jis brūkštelėjo ir nedviprasmišką įrašą, skirtą Rusijos Federacijos prezidentui.

Vladimirai Putinai, kiek jie ima iš tavęs, brolau?“, – retorinį klausimą su akivaizdžia potekste uždavė jis.

Skandalingajai dvikovai teisėjavo brazilas Jonesas Kennedy Silva Do Rosario, Šri Lankos atstovas Udeni Talikas Bandara Kiridena ir lenkas Mariuszas Gorny.

Įdomu, kad kontroversiškai baigėsi ir svorio kategorijos iki 91 kg turnyras, kurio finale pergalė prieš Kazachstano atstovą Vasilijų Levitą taip pat buvo įskaityta rusui Jevgenijui Tiščenkai, tačiau tribūnos, suabejojusios teisėjų sprendimu, naująjį čempioną nušvilpė.

Primename, kad abu Lietuvos boksininkai – Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas – jau iškrito iš Rio olimpinių žaidynių, bet ir jie neliko sužavėti arbitrų darbu.

„Pyktis labai didelis. Kai visi sako, kad atidavė 100 proc. jėgų – aš padariau daugiau. Man skaudu, kad aš tiek darbo įdėjau, tiek jėgų įdėjau, o likau su žemėmis sumaišytas. Kas turi daugiau pinigų, tas galbūt ir laimi“, – teigė E. Stanionis.

Lietuvis neslėpė, kad po dviprasmiškų teisėjų sprendimų net verta diskutuoti, ar boksas apskritai turėtų likti olimpiados programoje.

„Gal net būtų gerai, kad kokiems 8-eriems metams išbrauktų iš olimpinių žaidynių – gal pagalvotų. Visi yra paperkami. Negarbinga. Sunku. Einu į kiekvieną kovą ir bijau. Aš nebijojau kovoti, nebijau pralaimėti, bet bijau teisėjų. Man labai daug tokių dalykų buvo. Aš daug nuo to nukentėjęs, tačiau jau pripratau. Žinau, kad nieko nepakeisiu, sprendimo niekas nepakeis“, – sakė kaunietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1122)