Pirmuoju bandymu lietuvė diską numetė 58,25 m, antruoju – 59,95 m, o trečiuoju – 61,89 m. Šiuo metimu iš Skuodo kilusi sportininkė vėl pagerino šio sezono asmeninį rekordą. Galutinėje rikiuotėje mūsiškė liko 10 tarp 12 finalininkių.

„Aš vien būdama olimpiadoje labai džiaugiuosi, o ir ne 56 metrus numečiau. Rezultatu taip pat džiaugiuosi, nes ir visas keturių metų ciklas, ir paskutiniai metai buvo sunkūs“, – iškart po varžybų DELFI plačiai šypsojosi Z. Sendriūtė.

Nors po atrankos varžybų ji į kaimelį grįžo tik po vidurnakčio, o atlikusi visas procedūras miegui beturėjo vos 4 val., prisipažino, kad mesdama įrankį jautėsi gerai.

„Trūko miego. Atsikėliau daužta, nesupratusi, miegojau ar ne, ir jau reikėjo važiuoti į varžybas. Geriau nepavalgyti nei nepamiegoti, – juokėsi Zinaida. – Bet gerai jaučiausi. Jaučiu, kad tikrai galiu mesti, bet trūksta stabilumo.“

O pastaroji problema iškilo po to, kai disko metikė nusprendė pakeisti trenerį – ilgus metus ją auklėjo Aloyzas Jasmontas, bet balandžio mėnesį Z. Sendriūtė nusprendė pereiti pas Andriaus Gudžio trenerį Vaclovą Kidyką.

„Viso bagažo trūksta: kad ir treneris vietoje būtų, nes vieną savaitę su Kydiku treniruojuosi, kitą – pati, o techninėms rungtims tai yra sunku. Vis tiek reikia daugiau priežiūros, nes jūs pamatytumėte, kaip aš sportuoju... Tikrai džiaugiuosi dėl šių metų rezultato“, – šypsenos nulaikyti negalėjo lietuvė, kuriai žaidynėse buvo keltas tikslas žaidynėse užimti 8-16 vietą.

Rio de Žaneire olimpine čempione tapo kroatė Sandra Perkovič (69,21 m), sidabro medaliu pasidabino nacionalinį rekordą jau pirmuoju bandymu pagerinusi prancūzė Melina Robert-Michon, o paskutinė ant apdovanojimų pakylos kopė Denia Caballero iš Kubos (65,34 m).

Z. Sendriūtės asmeninis rekordas – 65,97 m. Su tokiu rezultatu ji būtų pasidabinusi bronzos medaliu. Galbūt toks tikslas bus keliamas 2020-aisias Tokijuje?

„Po Londono emocijos jau buvo geresnės ir buvo daugiau galimybių kitoje olimpiadoje geriau pasirodyti. Dabar taip pat galvoju, tik reikia pasimažinti visas bėdas ir problemas stumti į šalį. Trenerio pakeitimas nebuvo į gerą, bet situacija gerėja – reikia priprasti prie treniravimo metodikos“, – į priekį su pozityvu žvelgė Lietuvos lengvaatletė.

Jai tai buvo jau trečiosios olimpinės žaidynės karjeroje: prieš ketverius metus Londone skuodiškė buvo aštunta (pakilo iš devintos vietos, kai diskvalifikuota buvo rusė), o 2008-aisiais Pekine neįveikė atrankos barjero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)