Kaip informuoja CNN, žiūrovai nušvilpinėjo plaukiančią J. Jefimovą, o jos varžovė amerikietė, aukso medalio laimėtoja Lilly King, ne kartą kritikavusi sprendimą leisti J. Jefimovai dalyvauti olimpinėse žaidynėse, nepasveikino jos su laimėtu sidabru ir net nenorėjo patekti į vieną kadrą su ruse, kai buvo fotografuojama po apdovanojimų ceremonijos.

L. King pritarė ir plaukikas Michaelas Phelpsas – jis pagyrė amerikietę už tai, kad ji atvirai prakalbo.

Nepaisant amerikiečių priešiškumo, J. Jefimova planuoja grįžti į Los Andželą. 24-erių metų sportininkė pastaruosius penkerius metus gyveno Amerikoje.

„(Amerikoje) gyventi kur kas lengviau nei Rusijoje, – teigė sidabro medalių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse laimėtoja CNN korespondentui Nickui Patonui-Walshui. – Visi šypsosi. Amerika keičia. Ji pakeitė mane.“

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės buvo trečios olimpinės žaidynės, kuriose dalyvavo J. Jefimova.

Penkeriais metais už ją jaunesnė L. King iš pirmų savo gyvenime olimpinių žaidynių parsivežė du aukso medalius.

J. Jefimovos nuomone, L. King stinga patirties suprasti Rusijos poziciją.

„Ji per jauna, – sakė J. Jefimova. – Ji per jauna. Ji mažai išmano. Ji nežino, kaip kartais susiklosto gyvenimas, norint tinkamai pasielgti.“

Rusijos plaukikės laimėjimus šiose olimpinėse žaidynėse užtemdė dopingo skandalas. Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) buvo uždraudusi visiems Rusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) užsakė tyrimą, kuris parodė, kad valstybė rėmė dopingo vartojimą.

J. Jefimova sužinojo, kad jai leista dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse tik po žaidynių atidarymo ceremonijos. Vėliau rusų sportininkus olimpinėse žaidynėse dažnai nušvilpdavo.

„Negaliu patikėti, – sakė J. Jefimova, turėdama galvoje kanadiečio Richardo McLareno atlikto tyrimo (užsakyto WADA) rezultatus. – Dar kvailiau skamba kaltinimas, kad rusai vartoja dopingą, o visi kiti ne.“

Paklausta, ar, jos nuomone, tyrimas turėjo politinės motyvacijos, J. Jefimova atsakė – taip.

„Tik Rusija, Rusija, Rusija, visa Rusija geria degtinę, geria alų ir vartoja dopingą“, – piktinosi plaukikė.

Jaudinimasis ir negatyvumas turėjo padarinių ir pačios sportininkės emocinei būklei.

Rusų plaukikė teigė, jog kartais kildavo noras pasiduoti. Tiesa, artimųjų ir draugų parama suteikė stiprybės ir skatino eiti pirmyn.

„Jei būčiau buvusi viena, tikrai dabar čia nesėdėčiau.“

Dėl visų įvykių J. Jefimova išgyveno ne vieną nemigo naktį.

„Patikėkite, tai buvo ne viena naktis, pastarąsias tris savaites miegodavau po tris – keturias valandas“, – sakė sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (437)