Iš maždaug 20 metrų aukščio nukritusi kamera ir prie jos primontuoti kabeliai nesunkiai sužalojo penkis suaugusiuosius ir du vaikus. Pasak įvykį mačiusių liudininkų, krentančios kameros kabeliai užkliudė ir dvi merginas. Keturi žmonės buvo išvežti į ligoninę. Tikimasi, kad jie netrukus bus išleisti.

„Ji [kamera] atrodė tarsi skraidanti lėkštė, atskriejusi ir atsitrenkusi į dvi moteris. Ji buvo gana didelė ir krito tokiu greičiu, kad nebuvo įmanoma sureaguoti“, – sako „New York Daily News“ pakalbintas įvykį matęs Chrisas Adamsas.

Olimpinių žaidynių transliuotojas „Olympic Broadcasting Service“ (OBS), perduodantis transliacijas į visas NBC tinklo neaprėpiamas pasaulio šalis, patikino, kad atliekamas išsamus įvykio tyrimas. OBS yra pelno nesiekiantis Tarptautinio olimpinio komiteto padalinys.

OBS taip pat informuoja apie incidento eigą: „Po pietų, maždaug 13.30 val. vietos laiku, olimpiniame parke atsikabino čia sumontuotos kameros valdymo lynas. OBS tuojau pat išsiuntė incidentą turėjusių ištirti darbuotojų grupę. Buvo nuspręsta pasirūpinti, kad būtų atlaisvinta teritorija, o tada pradėti tvirtinti lyną. Tuo metu kamera kabojo 10-ies metrų aukštyje virš minios. Ji laikėsi ant dviejų kreipiamųjų lynų. Kiekvienas iš jų buvo pakankamai tvirtas, kad išlaikytų kamerą.

OBS iškvietė specialų keltuvą, kad būtų galima pasiekti kamerą. Po kelių minučių abu kamerą laikę lynai tuo pačiu metu nutrūko ir kamera iš 20 metrų aukščio nukrito ant žemiau esančių žmonių. Į pagalbą nedelsiant buvo pasitelktos 2016-ųjų metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių saugumo ir nacionalinės pajėgos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)