Galingai mačą pradėję lietuviai vienu metu turėjo 10 taškų persvarą (21:11), bet leidę Kroatijos traukiniui įsibėgėti, jo vėliau nebesustabdė. Antrą kėlinį mūsiškiai pralaimėjo 20:34, o trečią – net 14:28.

Ar tokį prastą mūsiškių žaidimą lėmė per šaltas dušas mūšyje su Ispanija, kuomet buvome sutriuškinti net 50 taškų skirtumu (59:109)?

„Stengėmės pamiršti tą pralaimėjimą, nes jis buvo gėdingas. Galbūt jis davė kažkokį efektą, nes buvome pasimetę. Atrodo, pradėjome neblogai, išėjome kautis, bet antrame kėlinyje viskas apsikeitė“, – nesuprato J. Valančiūnas.

Varžovų pergalės raktu jis įvardino tritaškius metimus, kurių kroatai į mūsų krepšį švystelėjo 11 iš 19 bandymų (58 proc.). Ne ką prastesnis taiklumas buvo ir iš artimesnių distancijų – 51 proc. (21/41).

O štai pats Toronto „Raptors“ narys per 33 aikštelėje praleistas minutes pataikė tik 6 dvitaškius iš 15, realizavo 1 baudos metimą iš 2, dukart prasižengė, 3 sykius suklydo ir surinko 7 naudingumo balus.

„Tikėjomės, kad turėsime didelį pranašumą ir jį išnaudosime, bet vėlgi nepavyko“, – po pralaimėjimo 81:90 prieš Kroatijos komandą pagrindinio vidurio puolėjo žaidimu vėl ne itin patenkintas buvo Jonas Kazlauskas.

„Tikrai gerai nesužaidžiau – kažkas neveikia. Bet reikia judėti pirmyn – negalime dabar galvoti apie pralaimėjimus, turime galvoti apie tai, kas laukia poryt“, – aiškino J. Valančiūnas, šiose žaidynėse per penkis mačus vidutiniškai rinkęs tik 7 taškus ir 6,8 atšokusio kamuolio.

O dabar Lietuvos rinktinės laukia ne ką minkštesnis riešutas – grėsmingą formą demonstruojantys australai, kurių gretose yra ne vienas ir ne du po krepšiais dominuojantys aukštaūgiai. „Kengūrų“ šalies atstovų krepšį gina Andrew Bogutas (13 tšk., 5,8 atk. kam., 4 rez. perd.), Aronas Baynesas (9,6 tšk., 5,8 atk. kam.) ir Davidas Andersenas (9,8 tšk., 4,6 atk. kam.).

„Turime pamiršti pralaimėjimus – reikia galvoti ne apie tai, kas buvo, o apie tai, kas bus. Per paskutines dvejas rungtynes buvo daug negerų dalykų, todėl turime viską pamiršti ir poryt įrodyti, kad tikrai galime žaisti krepšinį“, – nusiteikti svarbiausiam turnyro mūšiui stengėsi J. Valančiūnas.

Lietuvos krepšininkai ketvirtfinalio dvikovą žais trečiadienį 17 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)