Kroatai susitarė su lietuviais, kaip tarpusavyje pasidalinti pirmą ir trečią vietas grupėje, leidžiančias išvengti amerikietiško krepšinio volo iki pat žaidynių finalo?

Tokią skandalingą mintį pirmadienį paskleidė F. Susbiellesas, pradėjęs kalbėti apie „įtartinas situacijas“ ir pastangas „atkreipti į jas atsakingų žmonių dėmesį“.

Regis, Argentinos krepšinio galva buvo labiau susirūpinusi dvikova tarp lietuvių ir kroatų, o ne prieš tai vykusiomis savo tautiečių rungtynėmis su Ispanija, kurias laimėję argentiniečiai būtų užsitikrinę mažiausiai antrą vietą pogrupyje.

Sergio Hernandezo auklėtiniai nieko nepešė – pralaimėta 73:92. Ir tuomet beliko žvalgytis, kaip „Carioca“ arenoje sekasi lietuviams. Jų sėkmės atveju, Argentina būtų finišavusi trečioje pozicijoje, „raupsuotą“ ketvirtąją palikdama kroatams.

Iš karto po mačo su ispanais Krepšinis.lt teiravosi „Albicelestes“ žaidėjų ir trenerių, ką jie galvoja apie F. Susbielleso komentarus.

„Tai – prezidento nuomonė, o aš – žaidėjas. Nedirbu federacijoje. Mano darbas – ant parketo“, – iš karto atsiribojo Andresas Nocioni.

Puolėjas tikino apskritai žiūrėsiantis paskutinę grupių etapo dvikovą be ypatingų emocijų.

„Aš pats niekada negalvoju apie tai, kaip pralaimėti rungtynes, nemanau, kad taip daro ir kiti. Tikiuosi, kad Lietuva nugalės Kroatiją, bet neturėsiu priekaištų niekam, jei įvyks priešingai. Iš tiesų, man nerūpi, ar jie žais tikrą krepšinį, ar užsiims kažkuo kitu. Žinoma, nėra ko džiaugtis, jei nukrenti į ketvirtą vietą. Visada stengiesi pakilti kuo aukščiau. Bet turime susitaikyti su situacija ir patys ieškoti išeičių“, – savo problemas sau pasiliko Jono Mačiulio komandos draugas Madrido „Real“ (Ispanija) klube.

L. Scola, paklaustas apie tariamus susitarimus dėl rungtynių baigties, traukė pečiais.

„Aš negaliu to žinoti. Nesikalbėjau su niekuo iš Lietuvos komandos, neanalizavau situacijos. Jeigu kas nors pralaimi tyčia, tai – blogai. Bet aš nežinau, ar taip galėjo būti iš tikrųjų“, – abejojo aukštaūgis.

Jis neslėpė, kad JAV rinktinė yra mažiausiai geidžiamas varžovas ketvirtfinalyje bet kuriai komandai – taip pat ir argentiniečiams.

„Sakyti, kad amerikiečiai Rio de Žaneire stringa, nes keletą kartų turėjo kautis iki paskutinių minučių, būtų drąsu – jie vis tiek laimėjo visas rungtynes, kiek tik jų žaidė. Jų sudėtis – geriausia turnyre. Gal patys JAV krepšininkai tikėjosi, kad eisis lengviau, bet jie vis tiek laimi viską iš eilės.

Žinoma, geriau būtų jų išvengti. Bet nemanau, kad labai lengva būtų ketvirtfinalyje varžytis su australais. Taigi, jei Lietuva laimės, nepulsime šūkauti iš džiaugsmo ir glebėsčiuotis“, – svarstė vienas Argentinos lyderių.

Panašiai mąstė ir S. Hernandezas.

„Aš šimtu procentų pasitikiu visomis komandomis, man atrodo, kad visos jos žaidžia iš širdies. Kartais laimi, kartais pralaimi – tai normalu. Manau, ir Lietuva, ir Kroatija vienodai nori pergalės. Pažiūrėsime, kuri iš jų laimės. Žinoma, aš visai nenoriu susitikti su amerikiečiais“, – pabrėžė treneris.

Ryškiausios ekipos žvaigždės – Emanuelio Ginobilio – nuomonė buvo kiek kitokia. NBA lygos veteranas tebelaiko JAV komandą pagrindine pretendente laimėti auksą. Tačiau kartu neslepia po sunkių amerikiečių pergalių prieš Prancūziją, Serbiją ir Australiją kilusių dvejonių.

„Atrodo, kad intriga kovoje dėl čempionų titulo bus didesnė nei tikėjausi“, – abejones dėl amerikiečių nepažeidžiamumo išreiškė E. Ginobilis.

O ar argentiniečiai nuoširdžiai sklaidė jų šalyje kilusias abejones dėl tariamų lietuvių ir kroatų užkulisinių derybų, ar tik nebenorėjo aštrinti kalbų – žinoti jiems patiems.

Šiaip ar taip, nuo JAV S. Hernandezo auklėtiniams pabėgti nepavyko. Kroatija nugalėjo Lietuvą 90:81.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)