Nors mačą spurtu 8:0 pradėjo argentiniečiai, ispanai į tai atsakė įspūdinga savo atkarpa 22:3 ir dar pirmame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą – 22:11. Prieš tai du pratęsimus žaidę pietų amerikiečiai per likusį laiką savo varžovų taip ir nebepasivijo.

Beje, trečio ketvirčio pabaigoje už dvi technines pražangas iš eilės buvo diskvalifikuotas Juanas Carlosas Navarro.

Ispanai, kurie praėjusiame ture net 50 taškų skirtumu 109:59 sutriuškino Lietuvos komandą, buvo priremti prie sienos ir juos tenkino tik pergalė. Ji garantavo antrą vietą grupėje ir ketvirtfinalio akistatą su Prancūzija.

Tuo metu nesėkmės atveju, Sergio Scariolo auklėtiniai būtų likę penkti ir eliminuoti iš tolesnės kovos.

Argentiniečiai, priklausomai nuo dvikovos tarp Lietuvos ir Kroatijos baigties, užims trečią arba ketvirtą poziciją.

Ispanija: Rudy Fernandezas 23 (4/5 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 3/4 baudos, 7 atk. kam.), Pau Gasolis 19 (13 atk. kam.), Sergio Llullas ir Nikola Mirotičius po 10 taškų.

Argentina: Nicolas Laprovittola 21 (4/9 dvitaškiai, 1/5 tritaškis, 10/11 baudos, 5 klaidos), Manu Ginobili 16, Facundo Campazzo 10 taškų.

Rungtynių eiga:

Argentiniečiai rungtynes pradėjo dviem iš eilės Manu Ginobilio tritaškiais ir Nicolo Laprovittolos dvitaškiu – 0:8. Visgi ispanai nesutriko atsakė dviem tolimais Nikolo Mirotičiaus šūviais bei dešimt iš eilės Rudy Fernandezo taškų – 16:11.

Pietų amerikiečiams nepadėjo ir minutės pertraukėlė, po kurios Ispanijos krepšininkai nutolo dar labiau – 22:11. Pirmą kėlinį ispanai laimėjo 25:15.

Ispanijos rinktinė ir toliau nemažino savo apsukų: po dviejų N. Mirotičiaus baudų – 31:19. Po Pau Gasolio dvitaškio su Luiso Scolos pražanga – 41:25.

Po dviejų kėlinių Ispanija priekyje 48:35.

Trečią ketvirtį dėjimu pradėjo Rudy Fernandezas, penkis taškus iš eilės pelnė P. Gasolis ir skirtumas tarp komandų pirmą kartą išaugo iki 20 taškų – 55:35.

Po dar vieno galingo Pau dėjimo – 62:40. Ant atsarginių suolo atsisėdus M. Ginobiliui argentiniečiai surengė spurtą 10:1 ir priartėjo iki 63:50. Beje, už dvi technines pražangas iš rungtynių diskvalifikuotas Juanas Carlosas Navarro. Po trijų kėlinių – 71:57.

Lemiamo ketvirčio pradžioje po L. Scolos dvitaškio skirtumas sumažėjo iki 11 taškų – 75:64. Vis dėlto R. Fernandezo ir P. Gasolio vedami ispanai netrukus susigrąžino 20 taškų persvarą – 86:66. Galutinis rezultatas – 92:73.

Paskutiniame B grupės susitikime 4 val. 30 min. žais Lietuvos ir Kroatijos komandos.

Visi galimi B grupės scenarijai:

Lietuva – 1 vieta: jei įveikia Kroatiją;
Lietuva – 3 vieta: jei pralaimi Kroatijai;

Ispanija – 2 vieta;

Argentina – 3 vieta: jei Lietuva įveikia Kroatiją;
Argentina – 4 vieta: jei Kroatija įveikia Lietuvą;

Kroatija – 1 vieta: jei įveikia Lietuvą;
Kroatija – 4 vieta: jei pralaimi Lietuvai;

Brazilija – eliminuota;

Nigerija – eliminuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)