Nėra kur trauktis. Su lietuviais teks kautis visa jėga, iš paskutiniųjų.
Aleksandras Petrovičius
Lietuvos rinktinės pralaimėjimas 50 taškų Ispanijos krepšininkams tapo didžiausiu sukrėtimu ketvirtame B grupės varžybų ture, tačiau sau košės prisivirti sugebėjo ir Kroatijos krepšininkai, netikėtai 76:80 pralaimėję Nigerijai ir komplikavę savo situaciją prieš paskutinį mačą su Lietuva.

Kaip ir lietuviai po ispanų dūrio, taip ir kroatai savo šalyje po pralaimėjimo afrikiečiams sulaukė nemažai kritikos, tačiau bando išsilaižyti žaizdas ir į mūšį su Lietuva žiūri kaip į išgyvenimo iššūkį.

„Apmaudu, apmaudu, tačiau niekas dar neprarasta. Dabar svarbiausia mūsų užduotis – įveikti Lietuvą. Darysime visa, ką mokame geriausio, ir žiūrėsime kas išeis“, – artėjant dvikovai su lietuviais kalbėjo kroatų puolėjas Luka Babičius.

Dar konkretesnis buvo vyriausiasis komandos treneris Aleksandras Petrovičius, neslepiantis, kad ketvitfinalyje nori išvengti akistatos su „baubu“ – kol kas buksuojančia, bet vis tiek neginčytina žaidynių favorite laikoma JAV rinktine.

„Nėra kur trauktis. Su lietuviais teks kautis visa jėga, iš paskutiniųjų. Ir į kitus rezultatus mes nesidairysime. Faktas, kad pralaimėjimo atveju mes greičiausiai liktume ketvirti, o tai lemia akistatą su JAV jau ketvirtfinalyje. Nieko keisto, kad jos išvengti nori visi“, – kalbėjo kroatas, prieš keletą metų dirbęs ir vyriausiuoju Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos strategu.

Kroatijos rinktinėje Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pirmuoju smuiku griežia puolėjas Bojanas Bogdanovičius, vidutiniškai pelnantis net po 25,5 taško ir sunkiai sulaikomas visų komandų gynybai.

Antras pagal rezultatyvumą – kitas puolėjas Dario Šaričius, kuris ne tik pelno po 11,5 taško, bet po lenta sugriebia ir po 7,5 atšokusio kamuolio.

Jeigu Lietuvos rinktinės situacija prieš rungtynes su Kroatija yra labai aiški (pralaimime, liekame treti ir ketvirtfinalyje žaidžiame su australais, laimime – užimame pirmąją vietą ir žaidžiame su serbais), kroatai galutinėje B grupės turnyro lentelėje dar gali užimti bet kurią vietą.

Tačiau tai priklauso ne tik nuo jų pačių, bet ir nuo kitų paskutinio turo rungtynių. Primename, kad nuo 20.15 val. pirmadienio vakarą žais Brazilija ir Nigerija, 1 val. prasidės Ispanijos ir Argentinos mūšis, o nuo 4.30 val. kausis Kroatijos ir Lietuvos krepšininkai.

Kroatų situacija

Kroatija – 1 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Ispanija nugali Argentiną;
Kroatija – 2 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 3 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Argentina nugali Ispaniją, o Brazilija įveikia Nigeriją;
Kroatija – 4 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Ispanija nugali Argentiną, o Brazilija įveikia Nigeriją; Kroatija – eliminuota: jei pralaimi Lietuvai, o Nigerija įveikia Braziliją;

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)