„Sau meluoti nebereikia. Jeigu Ispanija šiandien pralaimi Lietuvos rinktinei, Argentina įveikia Braziliją (įmanomas variantas), o Kroatija nugali Nigeriją (realiausias variantas), Sergio Scariolo auklėtiniai pačiu geriausiu atveju gali užimti tik ketvirtą vietą grupėje, kuri juos neišvengiamai ketvirtfinalyje suvestų su JAV krepšininkais. Pralaimėjus Lietuvai mums būtų būtina paskutiniame ture įveikti Argentiną, tačiau ir tai gali neišgelbėti. Jeigu brazilai paskutiniame ture nugalės Nigeriją, Sergio Scariolo auklėtiniai namo važiuos jau po pirmojo etapo. Apskritai nebėra prasmės gilintis į kitas galimas kombinacijas. Pergalė prieš Lietuvą būtina“, – savo publikaciją apie laukiančią Lietuvos ir Ispanijos dikovą pradeda portalo AS žurnalistas Juanas Jimenezas.

„Mūšiai tarp antrąją vietą FIBA reitinge užimančios Ispanijos ir trečiąją vietą šioje pozicijose užimančios Lietuvos jau tapo mitiniais. Nuo 1999-ųjų, kuomet ant menčių netikėtai buvo paguldyta Arvydo Sabonio Lietuva, nuo 2003-ųjų, kuomet Pau Gasolis Europos čempionate pelnė 36 taškus tačiau verkė iš liūdesio. Daug mūšių buvo ir vėliau, o paskutinė rimta akistata vyko dar pernai – Europos čempionato finale. Tąsyk mums pavyko nugalėti. Tačiau dabar situacija labai sudėtinga“, – istoriją prisimena ispanas.

J. Jimenezas pažymi, kad dabartinė Lietuvos komanda – itin kietas riešutas, kurio perkąsti gali ir nepavykti. „Mantas Kalnietis meistriškai diriguoja puolimui, Jonas Mačiulis – standartiškai pavojingas, o Mindaugo Kuzminsko talentas tiesiog liejasi per kraštus. Nepamirškime NBA puikiai užsirekomendavusio Jono Valančiūno, galingos priekinės linijos – Pauliaus Jankūno, Roberto Javtoko, Antano Kavaliausko ir Domanto Sabonio. Tai – galinga jėga, su kuria reikia skaitytis ir kuri Rio de Žaneire kartu su JAV yra vienintelės komandos, dar nepralaimėjusios nė sykio“, – tęsia jis.

Visgi, anot krepšinio analitiko, lietuviai turi ir silpnųjų pusių, o viena iš jų – M. Kalniečio gynyba. „M. Kalnietis – puolime labai pavojingas, tačiau gynyboje ne toks geras žaidėjas ir tuo reikia pasinaudoti. Juanas Manuelis Calderonas gali tapti gera opcija, savo privalumus turi išnaudoti Sergio Llullas. Ką jau kalbėti apie Pau Gasolį, kuris privalo dominuoti po krepšiu“, – rašo ispanas.

Pats P. Gasolis taip pat pažymi, kad jo komandos laukia žūtbūtinis mūšis.

„Varžovai pasitiki savo jėgomis, yra kieta, auganti komanda, tačiau mes nebijome nieko. Esame buvę tokiose situacijose ir anksčiau, tačiau sugebėjome iš jų išsikapstyti ir žengti tolyn“, – teigia jis.

„Ispanija bus priversta žaisti sukandusi dantis, kad ir kaip skaudėtų, kaip ir kaip kentėti tektų gynyboje ir puolime. Kitu atveju mūsų auksinės kartos istorijos pabaiga bus apkartinta labai ilgam“, – rašo AS.com.

Panaši nuotaika vyrauja ir didžiausiame ispanų sporto portale Marca.com.

„Lietuva, kuri matematiškai jau užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, nejaus spaudimo. Tai komanda, kuri per rungtynes vidutiniškai pelno po 84 taškus, atkovoja po 41 kamuolį, metimus realizuoja 55 proc. taiklumu ir varžovams palieka labai mažai galimybių. Tai – labai rimtas iššūkis, kuris gali tapti lemiamu. Tai – „išgyvenimo rungtynės“, – rašoma portale.

„Neturme teisės klupti. Turime sukaupti visas jėgas, sukąsti dantis. Nemėgstu tokios rizikos, tačiau istorija rodo, kad sunkiais momentais mes sugebame susikaupti. Ir privalome tai parodyti“, – cituojamas Juanas Carlosas Navarro.

„Fiziškai lietuviai šį kartą pasirengę labai gerai, komandos talentas labai ryškus. Mums bus nelengva, tačiau esame pasiruošę šiam iššūkiui“, – publikacija baigiama trenerio S. Scariolo žodžiais.

B grupės rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos prasidės 1 val. mūsų laiku.

Taip pat ketvirtajame B grupės ture nuo 20 val. žais Argentina ir Brazilija, o anksti ryte 4.30 val. prasidės Kroatijos ir Nigerijos mačas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)