A grupės kvalifikacinėse varžybose startavęs lietuvis pirmuoju bandymu diską numetė 59,50 m, o antrasis buvo apskritai neįskaitytas.

„Visų pirma, tai olimpinės žaidynės – daug lūkesčių, daug pareigos, daug streso. O visų antra, tai pradėjo lyti gana stipriai – lietus nebuvo intensyvus, bet jis buvo šlapias, – juokėsi sportininkas. – Sektorius pasidarė šlapias, diskas slydo iš rankų, todėl daugumai metikų pirmi du bandymai buvo sudėtingi“, – pasakojo A. Gudžius.

Prieš lemiamą trečiąjį metimą lietuvis aukštai keldamas kojas bėgiojo pasiruošimo zonoje, atliko tempimo pratimus ir akivaizdžiai nekantravo. Prieš žengdamas į sektorių jis dar prasilenkė su 2008-ųjų olimpiniu čempionu Gerdu Kanteriu iš Estijos.

„Prieš paskutinį metimą nesupratau, kurioje pusėje viršus, kurioje apačia – tik sektorius, aš ir diskas – stengiausi neišprotėti“, – DELFI prisipažino legendinio Virgilijaus Aleknos pamaina laikomas atletas.

Nors ir kaustė įtampa, su ja mūsiškis puikiai susitvarkė – atlikęs galingą metimą kelis kartus pastriksėjo vietoje, o pamatęs, kur nusileido diskas – triumfuodamas iškėlė abi rankas į viršų.

65,18 m – geriausias sezono asmeninis rezultatas, kuris leido grupėje užimti trečią vietą, už savo nugaros paliekant net tą patį E. Kanterį (64,02). Nors kvalifikacinio normatyvo (65,50), iškart atveriančio kelią į finalą, lietuviui įvykdyti nepavyko, tačiau tarp visų 35-ių atrankos dalyvių jis užėmė net ketvirtą vietą.

A grupėje geriau už mūsiškį pasirodė tik lenkas Piotras Malachowskis (65,89) ir austras Lukas Weisshaidingeris (65,86), o B – vokietis Christophas Hartingas (65,41). Finale dėl medalių kovos 12 geriausių sportininkų.

„Ačiū Dievui dar nesibaigė. Dar turiu galimybę parodyti, ką galiu, nes su treneriu po visų traumų atlikome labai didelį darbą, nes atsigauti buvo gana trumpas laiko tarpas – realiai, tai tik mėnesį mėtau iš pilno posūkio, tai buvo labai sudėtinga. Bet esu labai patenkintas savo šios dienos pasirodymu“, – sunkaus sezono darbo vaisiais džiaugėsi A. Gudžius.

Jis dar gruodžio viduryje susilaužė padikaulį, bet nusprendė operacijos atsisakyti, nutaręs iki Rio žaidynių išgyti be daktarų įsikišimo. Visgi nuo likimo lengvaatlečiui pabėgti nepavyko: balandžio pradžioje treniruodamasis atletas antrą kartą susilaužė tą patį kaulą ir buvo priverstas gultis ant chirurgo stalo.

„Čia daugiau problemų (pirštu bedė į smilkinį – DELFI) negu ten (rodo į koją – DELFI), nes psichologiškai yra daug sunkiau nei fiziškai“, – apie traumos padarinius DELFI pasakojo A. Gudžius.

Prieš pat atvykdamas į Rio, liepos 22 dieną „Deimantinės lygos“ varžybose Briuselyje galingo stoto vyras įrankį nusviedė net 67,96 m (asmeninis rekordas – 66,11). Tiesa, šis rezultatas nebuvo oficialiai pripažintas, nes disko kritimo zona buvo žemiau metimo rato.

Bet galbūt kažką panašaus lietuvis tikisi pademonstruoti finale?

Olimpinėse žaidynėse mūsų planas buvo 64-65 metrai, tai planą minimum įvykdėme – dabar jau šventė prasideda, – juokėsi A. Gudžius. – O apie galutinį rezultatą pakalbėsime po finalo.“

2010 metų pasaulio ir 2013 metų Europos jaunimo čempionui Rio de Žaneire buvo iškeltas tikslas užimti 8-16 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)