Dar kartą pakartosiu, kad pralaimėjome didžiai komandai. Turime išmokti šią pamoką, tačiau tai yra logiška – tu visuomet mokaisi iš pralaimėjimų ir tik tokiu būdu gali tapti geresnis.
Manu Ginobili
„Mes nebuvome kaip vienas kumštis. Turėjome galimybių, rungtynės buvo įtemptos, tačiau mes neatlaikėme. Lietuva – didi komanda. Tačiau ir mes nebuvome tokie geri, kaip laimėtose rungtynėse su Kroatija“, – po mačo su lietuviais pareiškė San Antonijaus „Spurs“ veteranas.

M. Ginobili neslėpė, kad pralaimėjimas lietuviams jam buvo labai skaudus.

„Labai gaila, kadangi keletą kartų buvome visiškai greta to, kad perlaužtume rungtynių eigą. Dar kartą pakartosiu, kad pralaimėjome didžiai komandai, labai didžiai komandai. Turime išmokti šią pamoką, tačiau tai yra logiška – tu visuomet mokaisi iš pralaimėjimų ir tik tokiu būdu gali tapti geresnis. Labai gaila, kad lemiamais momentais mes darėme kvailystes, tiesiog pametėme galvą, – kalbėjo M. Ginobili. – Jeigu norime sėkmingai pasirodyti olimpinėse žaidynėse, tokių dalykų krėsti negalima.“

Rungtynių pabaigoje argentiniečiams iš tikrųjų nelaikė nervai. Andresas Nocioni įsiutęs spyrė į rungtynių stendą ir užsidirbo techninę pražangą, o prieš pat finalinę sireną Facundo Campazzo šiurkščiai prasižengė prieš Renaldą Seibutį, sukeldamas pastarojo pyktį ir tuo pačiu leisdamas lietuviui pataikyti du pergalę įtvirtinusius baudos metimus.

Argentinos rinktinės treneris Sergio Hernandezas taip pat konstatavo, kad pralaimėjimas mūsiškiams jo auklėtinius pastatė į nepatogią padėtį.

„Spaudimas auga, ypač po tokio pralaimėjimo. Labai apmaudu, kad mačo pabaiga buvo tokia chaotiška, o Nicolas Laprovittola skausmingai pasitempė čiurną. Labai tikiuosi, kad rungtynėse su Brazilija jis galės žaisti. Tai – Pietų Amerikos klasika, kurioje nusileisti varžovams mes tiesiog neturime teisės“, – konstatavo jis.

Po rungtynių pagyrų Lietuvos rinktinei netrūko ir Argentinos žiniasklaidoje.

„M. Ginobili nešė į priekį Argentinos vėliavą, vėliau iš jo estafetę perėmė A. Nocioni ir C. Delfino. Jie buvo patys svarbiausi veikėjai mūsų komandoje, tačiau to nepakako. Pergalę iškovojo išdidūs baltai – galinga Lietuvos komanda“, – rašo elgrafico.com.|

„Lietuva pademonstravo įvairius savo privalumus. Fizinę žaidėjų jėgą, šaltus nervus, lemiamais momentais taikliai atakavo iš toli. Galingai verždamiesi į krepšį baltų aukštaūgiai atrodė kaip gigantai lyginant su mūsų komandos priekinės linijos žaidėjais“, – tęsia Argentinos portalas.

„Pirmoji rungtynių pusė žadėjo daug, tačiau vėliau į pirmą planą iškilo varžovų lyderiai – Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas, žaidęs įspūdingai, o kartais tiesiog genialiai. M. Ginobili tempė komandą ant savo pečių, tačiau lemiamais momentais varžovai buvo protingesni. Pralaimėjome kietą fizinę kovą ir privalome pasidaryti išvadas. Nėra ką ir kalbėti, kai kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimime 29-51“, – kritikos saviškiams negailėjo „Diario Ole“.

Lietuvos rinktinė po šios pergalės užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, tačiau kurioje grupės vietoje finišuos, dar nėra aišku. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį lietuviai kausis su Ispanija, o kitos savaitės pradžioje – su Kroatija.

Du mačus liko žaisti ir Argentinai. Tai – principinis derbis su Brazilija ir pragariškai sunkus mačas su Ispanijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)