„Buvo labai sunkios rungtynės. Visomis prasmėmis: ir psichologiškai, ir salės palaikymą matėte, ir galų gale žaidėme prieš labai gerą komandą. Jie jautėsi kaip namie, taip kad visais atžvilgiais buvo sunku. Todėl džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį.

Pabaigoje jau buvo mažokai jėgų, todėl mūsų atakos jau buvo pakankamai statiškos – norėtųsi geresnės kokybės. Akivaizdu, kad reikalinga didesnė pagalba nuo suolo. Tikiuosi, kad atslūgus psichologiniai įtampai bus geriau“, – mintimis po itin svarbios pergalės dalijosi 61-erių specialistas.

J. Kazlauskas kartu su visu trenerių štabu pirmą kartą šiose žaidynėse į starto penketą išleido ne Renaldą Seibutį, o komandos debiutantą Marių Grigonį. Toks sprendimas buvo priimtas dėl vieno tikslo.

„Paskaičiavome, kad Seibutis nusileidžia Manu Ginobili tiek ūgiu, tiek kūnu, todėl mes labai bijojome greitų baudų. Tai mes pamatėme trečio ketvirčio pradžioje, kai Renaldas gavo dvi greitas pražangas. Mes Grigoniui paaiškinome, kaip jam reikia gintis, ir, manau, kad jis šiandien žaidė sėkmingai ir mums tikrai padėjo“, – aiškino treneris.

Visgi 39-erių metų keturiskart NBA čempioną stabdyti sekėsi sunkiai. Gynėjas per 29 minutes sugebėjo pelnyti net 22 taškus. Jam geriausiai talkino kiti du veteranai – Andresas Nocioni (14 tšk., 7 atk. kam.) ir 36-erių metų Luisas Scola (12 tšk., 7 atk. kam., 4 rez. perd.).

„Gynybą prieš juos daugiau mažiau vertinu teigiamai. Ginobili metė 17 baudų, o mūsų visa komanda – 19. Tai daug ką pasako“, – pabrėžė J. Kazlauskas.

Treneris taip pat pasidžiaugė „galų gale iššovusiu“ Mindaugu Kuzminsku, kuris per 27 minutes pelnė 23 taškus (7/10 dvit., 2/3 trit., 3/4 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

„Mūsų komanda – labai nenuspėjama: vieną dieną Kuzminskas, antrą – Mačiulis, trečią – Paulius. Dabar laukiame, kol Valančiūnas iššaus. Stabiliausiai žaidžia Kalnietis, tik kad reikia jam poilsio – šiek tiek per daug jis prabuvo aikštelėje“, – geru žodžiu apie įžaidėją, kuris rungtyniavo net 37 minutes, per kurias įmetė 17 taškų ir atliko 7 rezultatyvius atliko, atsiliepė J. Kazlauskas.

O štai Toronto „Raptors“ centras vėl buvo kuklus puolime – krepšį atakavo vos keturis kartus ir pasižymėjo dviem tiksliais dvitaškiais bei abiem tiksliais baudų metimais. Visgi kovoje po krepšiais 213 cm ūgio uteniškis buvo nepralenkiamas – sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

Lietuva išliko vienintele B grupes komanda, dar nepatyrusia pralaimėjimo kartėlio – mūsiškiai iki šiol 82:76 pranoko šeimininkus brazilus ir 89:80 įrodė pranašumą prieš Nigeriją.

Su trimis pergalėmis mūsiškiai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, o ir pirmoji vieta grupėje tapo ranka pasiekiama. Kita J. Kazlausko varžove bus kaip reikiant buksuojanti ir jau dukart suklupusi Ispanija, o grupių varžybos bus užbaigtos akistata su Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)