Europos čempionai B grupės varžybas pradėjo dviem skaudžiais pralaimėjimais paskutinėmis sekundėmis – 70:72 nusileido kroatams ir 65:66 turėjo pripažinti šeimininkų brazilų pranašumą.

Ne ką lengviau buvo ir rungtynėse kovingąja Nigerija, kurios dėl sąmyšio prie „Carioca 1“ arenos apskritai prasidėjo be žiūrovų. Vienu metu turėję net 16 taškų pranašumą (27:11) Sergio Scariolo į rūbinę per ilgąją pertrauką nukulniavo sunerimę – 43:41.

Prieš trečiąjį ketvirtį prisipildžius tribūnoms ispanams pasidarė tik dar sunkiau, nes didžioji dalis žiūrovų audringomis ovacijos palaikė Afrikos atstovus. Šie porą kartų leido Europos čempionams susikrauti dviženklę persvarą, tačiau vis rasdavo jėgų spurtuoti.

Įtampa buvo jaučiama ir Ispanijos komandoje, kurios vedlys Pau Gasolis po gauto bloko dar užsidirbo ir techninę pražangą. Nors likus žaisti porą minučių ekipas dar skyrė vos taškas (83:82), ispanai įrodė savo pajėgumą ir į kraitį įsidėjo pirmąją pergalę – 96:87.

„Jautėme spaudimą, o ši pergalė galbūt leis mums kiek atsipalaiduoti“, – apie komandos savijautą spaudos konferencijoje pasakojo treneris.

Visgi po trijų turų S. Scariolo auklėtiniai su vienu tašku rikiuojasi B grupės gale ir, norėdami žengti toliau, nebegali klysti. Bet paskutiniai du išbandymai – itin sudėtingi: laukia akistatos su Lietuvos ir Argentinos komandomis.

„Lietuva – labai talentinga komanda, žaidžia gerai, krepšininkai savimi patiki ir auga. Bus tikrai nelengva. Bet mes nesame išsigandę, nes jau ir ankstesniuose čempionatuose buvome tokiose situacijose, tačiau su tuo susitvarkydavome gana neblogai.

Bus sunku, bet pažiūrėsime, ar sugebėsime tai pakartoti. Ir žygį pradėsime nuo Lietuvos“, – Krepšinis.lt paklaustas, ar nejaučia baimės prieš lemtingus mačus, ramybe pamėgino spinduliuoti P. Gasolis.

Nors Jono Kazlausko auklėtiniams Senojo žemyno geriausia komanda šią vasarą pralaimėjo abu kartus (83:87 ir 76:78), Brazilijos didmiestyje ji tikisi, kad istorija trečią kartą iš eilės nepasikartos.

„Mes dažnai čempionatuose iš duobės pakylame į viršų, todėl tikimės, kad ir šiemet tai pakartosime“, – vylėsi ir S. Scariolo.

Ispanijos rinktinė yra pastarųjų dvejų olimpinių žaidynių vicečempionė – tiek 2008 metais Pekine, tiek 2012-aisiais Londone ji pralaimėjo JAV žvaigždynui – 107:118 ir 100:107.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)