Itin agresyviai mačą pradėję Ispanijos krepšininkai jau per pirmąjį kėlinį susikrovė 14 taškų persvarą, o pačioje antro ketvirčio pradžioje ji pasiekė net 16 taškų (27:11). Visgi po šio rekordinio ispanų įgyto pranašumo vaizdas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis.

Ispanai per anksti atsipalaidavo, o vieną po kito metimus į varžovų krepšį pradėję siųsti afrikiečiai ėmė sparčiai mažinti savo atsilikimą. Antrojo ketvirčio pabaigoje Jose Manuelis Calderonas už šiurkštų varžovo stabdymą užsidirbo nesportinę pražangą, o ji leido Nigerijos komandai deficitą sumažinti iki 2 taškų (41:43).

Trečiajame kėlinyje ispanai vėl pamėgino spurtuoti ir nutolo 65:51, tačiau tai toli gražu nebuvo pabaiga. Nervai neišlaikė ispanų lyderiui Pau Gasoliui. Po kelių iš eilės varžovų blokų NBA žvaigždė prasižengė pats, po šio epizodo emocingai apeliavo į arbitrą ir užsidirbo dar netgi ir techninę pražangą.

Sergio Scariolo neliko nieko kito, kaip savo lyderį ilgam pasodinti ant atsarginių suolo (į aikštelę jis sugrįžo tik ketvirtajam kėliniui įpusėjus).

Tuo pasinaudojusi Nigerijos ekipa savo atsilikimą sumažino iki 1 taško (64:65), o likus žaisti 22 sek. iki ketvirčio pabaigos netgi ir persvėrė rezultatą – 66:65.

Ketvirtajame kėlinyje sėkmingo Willy Hernangomezo žaidimo dėka ispanai ir vėl atitrūko (79:71), tačiau Nigerijos krepšininkai nenuleido rankų ir likus žaisti 2 min. 40 sek. Chamberlainas Oguchi septintuoju (!) taikliu savo tritaškiu sumažino deficitą iki 1 taško (82:83).

Visgi paskutinėmis minutėmis ispanai sugebėjo išlikti šaltakraujiškesni ir pasinaudojo savo patirtimi. Felipe Reyesas, P. Gasolis ir Sergio Llullas realizavo svarbius baudos metimus, kurie ir garantavo ispanams pirmąją pergalę šiame olimpiniame turnyre.

Nepaisant visų emocijų, P. Gasolis buvo rezultatyviausias ispanų gretose – per 23 min. pelnė 16 taškų (7/14 dvit. 0/1 trit., 2/3 baud), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir 2 metimus blokavo pats.

15 taškų pelnė Ricky Rubio, 13 – Rudy Fernandezas, po 11 – W. Hernangomezas ir Juanas Carlosas Navarro.

Nigeriečiams Ch. Oguchi surinko 24 taškus (7/12 trit.). 12 taškų pridėjo Joshas Akognonas, 11 – Ekene Ibekwe.

Pažymėtina, kad kovą dėl atšokusių kamuolių prieš šoklius afrikiečius Ispanijos rinktinė laimėjo 43-33.

Kitas rungtynes Ispanijos rinktinė naktį iš šeštadienio į sekmadienį žais su Lietuvos krepšininkais. Rungtynių pradžia – 1 val. Lietuvos laiku.

Nigerijos rinktinė ankstų sekmadienio rytą stos į mūšį su Kroatija. Rungtynių pradžia – 4.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)