Brazilijoje vykstančios olimpiados porinių dviviečių valčių varžybose Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris iškovojo sidabro, o Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė – bronzos medalius.

Už sidabro medalį irkluotojai ir jų komandos nariai turėtų pasidalinti 115 tūkst. 840, o už bronzos medalį irkluotojoms ir jų pagalbininkams turėtų atitekti 86 tūkst. 880 eurų.

Premijos komandinių rungčių nariams (sportininkams ir kitiems rinktinės nariams – treneriams, gydytojams, masažuotojams, mokslininkams) dydis apskaičiuojamas, Vyriausybės nutarime nurodytą premijos dydį dauginant iš oficialaus komandinės rungties sportininkų skaičiaus. Premijos komandinių rungčių nariams suma paskirstoma komandinės rungties nariams (sportininkams ir kitiems rinktinės nariams), atsižvelgiant į tai, koks jų indėlis į pergalę (šią informaciją pateikia atitinkama sporto šakos federacija).

Vyriausybė nutarimu yra įsipareigojusi piniginėmis premijomis olimpiečius apdovanoti už patekimą į geriausiųjų aštuntukus. Finansinė paskata laukia ir trenerių, masažuotojų bei gydytojų.

Vyriausybės premijų dydžiai už olimpinėse žaidynėse iškovotas vietas:

1 vieta - 115 850 Eur
2 vieta – 57 920
3 vieta – 43 440
4 vieta – 23 170
5 vieta – 17 380
6 vieta – 11 580
7 vieta – 8 690
8 vieta – 5 790.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)