Po bronzinio finišo į krantą grįžusios lietuvės apsikabino ir į pokalbių su žurnalistais zoną atėjo susikabinusios rankomis.

„Esame labai pavargusios, bet iš to džiaugsmo ir nuovargio nebejaučiame. Iš tikrųjų labai labai faina“, – pirmaisiais įspūdžiais išlipusi iš valties dalijosi D. Vištartaitė.

„Man būtų užtekę bet kokios spalvos medalio. Aišku, visada norisi aukso, bet tikrai padarėme, ką galėjome ir dabar esame labai labai labai laimingos. Dar iš tikrųjų turbūt net nesuvokiame, kas įvyko“, – kolegę papildė M. Valčiukaitė.

Lietuvės moterų duetas dviviečių valčių irklavimo finale startavo sėkmingai ir nuo pirmųjų metrų laikėsi su lyderių grupe: po 500 metrų plaukė ketvirtos, po pusės distancijos jau buvo trečios, bet per likusį nuotolį nebepavijo per toli nurūkusių čempionėmis tapusių Lenkijos sportininkių (7:40,10 min.) ir sidabru pasidabinusios bričių poros (7:41,05 min.).

„Buvo priešinis vėjas, kuris nėra mums palankus, todėl jeigu būtų pūtę pavėjui, galbūt galėjome ir kiek kitaip išsidėstyti, bet buvo kaip buvo – padarėme viską, ką galėjome“, – nė kiek nesikrimto M. Valčiukaitė, su porininke finale užfiksavusi 7:43,76 min. laiką.

Ši bronza buvo pirmasis Lietuvos delegacijos medalis šiose olimpinėse žaidynėse. Bet vos po 20 minučių apdovanojimų kraitį dar papildė ir vyrų dvivietę valtį irkluojantys Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis, tapę olimpiniais vicečempionais.

Pačioms M. Valčiukaitei ir D. Vištartaitei tai pirmasis olimpinis medalis karjeroje, nes į vieną valtį jos sėdo po 2012 metų, kai Londone Donata, plaukdama vienvietėje valtyje, liko aštunta.

Šį garbingą apdovanojimą lietuvės galės pasidėti į lentyną šalia Europos čempionato aukso (2013 metų) ir dviejų sidabrų (2014 ir 2015) ir planetos pirmenybių aukščiausios prabos medalio, iškovoto 2013-ais Pietų Korėjoje.

Apskritai, Donata ir Milda tapo antromis nepriklausomos Lietuvos istorijoje irkluotojomis, iškovojusiomis olimpinių žaidynių medalius. Prieš 16 metų Sidnėjaus olimpiadoje bronzą pelnė taip pat moterų porinė dvivietė – Kristina Poplavskaja ir Birutė Šakickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)