Tai – pirmi Lietuvos olimpiniai apdovanojimai Rio žaidynėse.

Olimpinėmis čempionėmis tapo Londono olimpiados bronzos medalių laimėtojos, 2014 metų pasaulio vicečempionės Lenkijos atstovės Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj (7 min. 40,10 sek.), o vicečempionėmis – britės Victoria Thornley ir Katherine Grainger (7 min. 41,05 sek.). Pastaroji Londono olimpiadoje su kita porininke iškovojo auksą.

2013 metų pasaulio ir Europos čempionės bei 2014 ir 2015 m. Senojo žemyno vicečempionės D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė 2000 m distancijoje plaukė penktu taku.

Po 500 m mūsiškės buvo ketvirtos, po 1000 m – trečios po britų ir lenkių, po 1500 – taip pat trečios, po 2000 m – irgi trečios.

Lietuves nuo aukso skyrė 3,66 sek., o nuo sidabro – 2,71 sek.

Donata ir MIlda finale įveikė 2015 pasaulio vicečempiones graikes Aikaterinį Nikolaidou ir Sofią Asoumanakį (7 min. 48,62 sek.), kurioms buvo nusileidusios pusfinalyje.

Praėjusių metų pasaulio čempionės Naujosios Zelandijos atstovės Eve MacFarlane ir Zoe Stevenson B finale finišavo paskutinės, šeštos ir galutinėje įskaitoje liko tik 12-os.

Donata ir Milda tapo antromis nepriklausomos Lietuvos istorijoje irkluotojomis, iškovojusiomis olimpinių žaidynių medalius. Prieš 16 metų Sidnėjaus olimpiadoje bronzą pelnė taip pat moterų porinė dvivietė – Kristina Poplavskaja ir Birutė Šakickienė.

A finalo rezultatai:

1. Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj (Lenkija) 7:40,10
2. Victoria Thornley ir Katherine Grainger (Didžioji Britanija) 7:41,05
3. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (Lietuva) 7:43,76
4. Aikaterini Nikolaidou ir Sofia Asoumanaki (Graikija) 7:48,62
5. Helene Lefebvre ir Elodie Ravera-Scaramozzino (Prancūzija) 7:52,03
6. Meghan O'Leary ir Ellen Tomek (JAV) 8:06,18.

Prezidentė pasveikino bronzą per olimpines žaidynes iškovojusias irkluotojas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Lietuvai bronzos medalius ketvirtadienį iškovojusias irkluotojas Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę.

„Lietuva laukė šio Jūsų laimėjimo ir šiandien džiaugiasi kartu su Jumis, treneriais, artimais žmonėmis ir visa šalies rinktine! Esame dėkingi už puikų pasirodymą, keliantį pasididžiavimą“, – rašoma šalies vadovės sveikinime, kurį išplatino prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak prezidentės, D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė yra darni ir kovinga komanda, visada atkakliai siekianti aukščiausių tikslų.

Premjeras sveikina M. Valčiukaitę ir D. Vištartaitę

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sveikina Mildą Valčiukaitę ir Donatą Vištartaitę iškovojusias bronzos medalius.

„Šis pasirodymas vertas didžiausios pagarbos ir padėkos už tai, kad Lietuvos vardas vėl minimas olimpinio irklavimo istorijoje. Kartu su visais Lietuvos sporto aistruoliais džiaugiuosi pirmuoju Rio de Žaneiro medaliu ir dėkoju Jums už puikų pasirodymą“, – sveikindamas sportininkes sako premjeras A. Butkevičius.

Ministras Pirmininkas už pasiektą rezultatą dėkoja ir sportininkių treneriams bei visai Lietuvos irklavimo federacijai.

Ketvirtadienį 17.25 val. dėl medalių vyrų porinių dviviečių valčių klasėje kausis Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris.

Lietuvės atrankos varžybose laimėjo pirmą plaukimą (7 min. 2 sek.) ir iškart pateko į pusfinalį. Pirmame jo plaukime mūsiškės (6 min. 52,46 sek.) į priekį 0,47 sek. praleido tik graikes ir finišavo antros, o bendroje įskaitoje – trečios (dar nusileido lenkėms).

Šioje rungtyje iš viso dalyvavo 13 įgulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)