Jau ketvirtadienį Lietuvos rinktinės laukia Argentinos rinktinės barjeras.

„Tai komanda, kuri labai daug žaidžia du prieš du. Turi gerus gynėjus. Bandysime stabdyti „pick and roll'ą“. Žinoma, ir visi veteranai – M. Ginobili, L. Scola. Taip pat ir mažus žaidėjus Facundo Campazzo ir Nicolasą Laprovittolą. Manau, tai svarbiausia“, - teigia M. Grigonis.

Krepšininkas taip pat pabrėžė, kad negalima leisti argentiniečiams įsibėgėti.

„Jeigu apsiginsi prieš kitus, tai tada atakuos E. Ginobilis. Reikia vykdyti planą, kurį esame paruošę. Matėme, kaip jie įmeta vieną kitą tritaškį, fanai duoda daugiau energijos ir tada juos sunku sulaikyti. Reikia nuo pradžių imti ir labai agresyviai žaisti gynyboje“, - sako M. Grigonis.

22-ejų gynėjui likus kiek daugiau nei savaitei iki Rio olimpinių žaidynių buvo nustatytas dešiniosios rankos smiliaus skilimas.

„Skauda, bet skausmas kiekvieną dieną vis mažesnis. Jei gauni į tą ranką, tai kitą dieną daugiau skauda. Jau kokį mėnesį du visada jausiu tą skausmą“, - konstatuoja M. Grigonis.

Rinktinėje debiutuojantis M. Grigonis Rio taškų pelnyti dar nespėjo. Rungtynėse su Brazilija (8 min.) jis nė karto nemetė į krepšį, o rungtynėse su Nigerija (14 min.) prametė penkis metimus – vieną dvitaškį ir keturis tritaškius.

„Aišku, visada galima geriau. Reikia atsidaryti olimpiadoje. Bet ką liepia treneris gynyboje tą ir atlieku - manau, solidų darbą. Ką paprašo treneris, tą bandau įvykdyti. Yra kam taškus rinkti, tai aš esu pagalbinis. Vieną dieną pataikai, kitą nepataikai – reikia būti stabilesniu. Taip būna ir sezono metu – vieną dieną nepataikai, o kitą dieną sukrenta penki iš penkių. Bus matyti“, - sako M. Grigonis.

Debiutantas taip pat teigė, kad rinktinė dar nespėjo pademonstruoti geriausio žaidimo.

„Aišku, Jonas Valančiūnas turi pagaliau įsivažiuoti. Dabar aišku jam sunku, nes prieš jį dvigubina gynybą. Ta prasme visi galime geriau žaisti. Gal ne geriau, o stabiliau, nes dabar banguotai žaidžiame. Tai didžiausias rezervas“, - sako M. Grigonis.

Lietuva ir Argentina susitiks ankstų penktadienio rytą, 4.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)