Amerikiečiai prieš šias rungtynes nerimavo ne veltui. „Jie gali mus įveikti. Mes tai žinome ir atitinkamai ruošiamės“, – artėjant trečiajam grupės mačui pareiškė JAV rinktinės treneris Mike'as Krzyzewski, o varžovai iš Okeanijos nagus ėmė rodyti nuo pirmųjų susitikimo minučių.

Uraganiškai pradėję susitikimą Andrejaus Lemanio auklėtiniai jau pirmajame kėlinyje įgijo 8 taškų pranašumą, tačiau į tai amerikiečiai netruko sureaguoti ir baigiantis ketvirčiui pasivijo varžovus – 29:29 po 10 min.

Tačiau australai ginklų neketino sudėti. Įsismaginęs įžaidėjas Patty Millsas per pirmąją mačo pusę pelnė 15 taškų, o po jo metimo įpusėjus antrajam ketvirčiui australai vėl atitrūko – 41:36. Sužaidus 20 min. Australija buvo priekyje 54:49, o šią žinią specialiais pranešimais per išmaniųjų telefonų programėles visam pasauliui pranešė didžiausios JAV žiniasklaidos ir naujienų agentūros.

Trečiąjį kėlinį JAV rinktinė pradėjo spurtu 9:0 ir išsiveržė į priekį (58:54), tačiau A. Lemanio minutės pertraukėlė stabilizavo situaciją ir australai vėl atstatė pusiausvyrą – (60:60).

Visą kėlinį komandos žengė koja kojon, tačiau baigiantis ketvirčiui amerikiečiai įgijo trapią 3 taškų persvarą (70:67).

Kevirtajame kėlinyje australai vėl atstatė pusiausvyrą, tačiau iniciatyvos ėmėsi C. Anthony. Du tritaškius iš eilės pataikęs puolėjas vėl truktelėjo į priekį amerikiečius (78:74).

Netrukus po dar vieno C. Anthony tritaškio ketvirčiui įpusėjus JAV rinktinė įgijo didžiausią persvarą šiose rungtynėse (83:76). Nors australai į atlapus JAV krepšininkams kibo iki paskutinių sekundžių, pateikti didžiausios sensacijos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jiems nepavyko.

JAV rinktinei tai buvo 71-oji pergalė oficialiose tarptautinėse rungtynėse iš eilės. Amerikiečiai be pralaimėjimų tarptautinėje arenoje žygiuoja beveik 10 metų. Paskutinį kartą JAV krepšininkai nuleistomis galvomis areną paliko 2006 m. rugsėjo 1 d., kai pasaulio čempionato Japonijoje pusfinalyje sensacingai po pratęsimo 95:101 nusileido Graikijai.

Labiausiai patyrusiam JAV rinktinės žaidėjui C.Anthony šios rungtynės apskritai tapo išskirtinėmis.

32-ejų Niujorko „Knicks“ puolėjas tapo visų laikų rezultatyviausiu JAV rinktinės žaidėju olimpinių žaidynių istorijoje, pralenkdamas LeBroną Jamesą (273 taškai). 26-ąsias rungtynes olimpiadoje žaidęs Carmelo tai padarė dar pirmajame kėlinyje, per kurį pelnė 14 taškų ir rekordą pasiekė pataikydamas tritaškį pačioje ketvirčio pabaigoje (tuo metu jo sąskaitoje jau buvo 276 taškai).

Iš viso Carmelo sąskaitoje šiuo metu yra 293 taškai, pelnyti olimpinėse žaidynėse.

Rezultatyviausias australų gretose buvo P. Millsas, kuris pelnė 30 taškų (6/11 dvit., 5/11 trit.). 15 taškų pridėjo Andrew Bogutas, 13 – Davidas Andersenas, 11 – Matthew Dellavedova, taip pat atlikęs ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Amerikiečiai šiose rungtynėse iš viso pataikė net 17 tritaškių iš 39 (44 proc.), o tai ir tapo pagrindine JAV rinktinės pergalės priežastimi.

Šis mačas amerikiečiams garantavo kelialapį į ketvirtfinalį.

Primename, kad amerikiečiai pirmas dvi pergales pasiekė bendru 101 taško skirtumu – 119:62 nugalėjo Kiniją ir 113:69 – Venesuelą.

Australija olimpines žaidynes pradėjo įveikdama dvi iš keturių pajėgiausių Europos atstovių – lengvai įveikė Prancūziją (87:66) ir nugalėjo Serbiją (95:80).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)