Trečiadienį vyrų keturviečių valčių B finale dėl 7-10 vietų turėjo lenktyniauti Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, o vienviečių valčių pusfinaliuose dėl 13-24 vietų turėjo dalyvauti Armandas Kelmelis ir Lina Šaltytė.

Bet lietuviams, kaip ir kitų šalių atletams, pavyko tik pasitreniruoti olimpiniame kanale.

„Dabar esame treniruotėje, ant vandens – A. Kelmelis ir L. Šaltytė. Treniruotis leidžia pusėje distancijos – kilometre, kurį nuo vėjo užstoja kalnas. Iš pradžių organizatoriai norėjo varžybas nukelti pusei dienos, bet paskui pamatė, kad artėjant vakarui bus tik blogiau. Kai kuriuos startus perkėlė į rytojų, kiti turėtų vykti poryt“, – kalbėjo Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis.

Anot jo, treniruotė, paskelbta vietoje varžybų, vyksta ypač sunkiomis sąlygomis, bet tame treneris įželgė pliusų.

„Bangos – didelės, bet irkluoti įmanoma. Ką darysi. Tegu mokosi irkluoti ant bangų, nes jų gali būti ir varžybose“, – kalbėjo specialistas.

Blogiausia, kad ketvirtadienį Rio de Žaneire laukiamas dar stipresnis vėjas.

„Yra tikimybė, kad varžybos nevyks ir rytoj ir bus perkeltos į rezervinę dieną – sekmadienį. Tvyro nežinomybė, ryte atvažiuosime prie kanalo ir 7.30 val. ryto teisėjai paskelbs sprendimą“, – į priekį žvelgė M. Masilionis.

Ketvirtadienį finaluose turėtų startuoti abi pretendentėmis į apdovanojimus laikomos Lietuvos porinių dviviečių įgulos: Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)