Ši akistata prasidėjo 0.40 val. ir ją stebėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Pirmas raundas vyko lygioje kovoje, E. Petrauskas spaudė varžovą ir ieškojo artimo kontakto. Raundo pabaigoje mūsiškiui net pavyko ataka, tačiau teisėjai nusprendė, kad raundą laimėjo indas 1:0.

Antrą raundą aktyviau buvo priverstas kovoti E. Petrauskas. M. Kumaras atakavo mūsiškį tolimais smūgiais. Keli jų pasiekė tikslą. Visi trys teisėjai ir antrame raunde pranašumą skyrė indui 2:0.

Trečiame raunde E. Petrauskas rizikavo, ėjo į priekį, bet apčiuopiamos naudos tai neatnešė. Nors visi trys arbitrai šiame raunde pergalę skyrė lietuviui, tai buvo menka paguoda. Kova pralaimėta 1:2 ir žaidynės mūsiškiui jau baigtos.

E. Petrausko kovai teisėjavo airis Michaelis Gallagheris, argentinietis Gerardo Poggi, marokietis Hassanas Moudrikahas, kanadietis Tony Germainas ir kinas Meng Wangas, o ringo arbitras buvo kubietis Jose Del Puerto Trueba.

Indijos atletui tai irgi antra olimpiada – Londone jis pateko į svorio kategorijos iki 64 kg aštuntfinalį.

E. Petrauskas prieš ketverius metus olimpinę bronzą iškovojo svorio kategorijoje iki 60 kg.

„Su juo nesu boksavęsis, bet mačiau, kaip jis kovoja. Kaip ir dauguma mano varžovų, jis aukštesnis, jo rankos ilgesnės. Kažkokio išskirtinumo nėra. Bet olimpinėse žaidynėse visi boksininkai yra aukšto lygio“, – teigė E. Petrauskas.

„Kai vyksta lygi kova, teisėjavimas visąlaik į didesnių šalių pusę pakrypsta. O mums, mažytėms šalims, reikia kovoti, reikia parodyti, kad laimime, ir ne bet kaip, o įžūliai, ne vienu kitu tašku. Aš stengsiuosi daryti viską, ką mes su treneriu suplanavę, kam ruošėmės.

Kitame etape M. Kumaro laukia praėjusių planetos pirmenybių vicečempionas iš Uzbekijos Fazliddinas Gaibnazarovas, įveikęs nepatyrusį Kongo atstovą Divalį Malongą Dzalamou.

E. Petrauskas – antras Lietuvos boksininkas, įkopęs į Rio de Žaneiro olimpinį ringą. Svorio kategorijoje iki 69 kg pirmą kovą laimėjo Eimantas Stanionis, palaužęs kiną Wei Liu 3:0.

Aštuntfinalyje ketvirtadienį nuo 19 val. Lietuvos laiku Vido Bružo treniruojamas 21-erių Europos čempionas galynėsis su kitu uzbeku Šachramu Gijasovu, prieš tai pranokusiu Ispanijai atstovaujantį Youba Sissokho Ndiayę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)