Jos skambūs žodžiai be jokių diplomatiškų pasaldinimų privertė spaudos konferencijoje nepatogiai muistytis rusę Juliją Jefimovą, net pradėjusią švaistytis Šaltojo karo terminais.

„Mano pergalė įrodo, kad ją pasiekti galima nuoširdžiu darbu, o ne kažkokiais uždraustais preparatais. Geriausiu galima tapti pasirinkus sąžiningą kelią“, – pabrėžė sportininkė, nedviprasmiškai taikydama į skaudžią vietą J. Jefimovai.

Panašu, kad Jungtinėse Valstijose Šaltojo karo terminas daug kam sukėlė šypsnį ir dar didesnę neapykantos sukčiaujantiems atletams bangą. O 19-metė olimpinė čempionė iš nedidelio Šiaurės Amerikos mastais Evansvilio miesto, Indianos valstijoje, užsitarnavo dar didesnę pagarbą ir susilaukė didelio palaikymo.

Beje, Evansvilyje finalo dieną vienas iš stendų šalia kelio buvo papuoštas ne degalų kainomis ar raginimu vairuoti saugiai, o štai tokiu užrašu: „Pirmyn, Lilly King! Išspardyk tos Rusijos dopingistės užpakalį“, kurio paskutinės dvi raidės paverstos JAV dolerio simboliu.

„Nors pagal mūsų šalies įstatymus 19-metė L. King po pergalės negalėjo ragauti šventinio šampano, tačiau jos žodžiai tikrai iššovė kamštį iš butelio ir garsas pasklido toli“, – rašo vienas solidžiausių JAV sporto kanalų ESPN.

Sportininkės žodžiai pakerėjo ir paprastus JAV gyventojus bei, žinoma, internetą. Socialiniuose tinkluose pasipylė palaikymo nuotraukos ir memai, kuriuose sveikinama L. King ir šaipomasi iš jos varžovės.

Viename iš memų J. Jefimovos galva pakeista verkiančiu Michaelu Jordanu, o L. King, nesutikdama su ja, mosuoja pirštu – aliuzija į situaciją po pusfinalio plaukimo, kai amerikietę suerzino Rusijos plaukikės pergalingai iškeltas pirštas.

Kitame meme panaudota žymioji nuotrauka, kurioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įamžintas pusnuogis jojantis ant arklio, tik šį kartą – taip pat su verkiančio M. Jordano galva. Taip aiškiai primenamas masinis dopingo vartojimas Rusijoje, kuris, kaip vėliau paaiškėjo po tyrimo, buvo žinomas aukščiausiems šalies pareigūnams.

Dar viename meme L. King vaizduojama kaip populiaraus veiksmo filmo personažas Rokis Balboa, nokautuojantis J. Jefimovos „veido“ Sovietų sąjungos boksininką Ivaną Drago.

Šmaikštieji internautai, žinoma, nepamiršo ir kosmoso užkariavimo temos, taip pat JAV ir SSRS rinktinių priešpriešos ledo ritulyje, netgi Michailo Gorbačiovo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (819)