Po dviejų turų tiek Argentina, tiek Lietuva turi po dvi pergales ir B grupėje dalijasi 1-2 vietas. Tiesa, dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio argentiniečiai kol kas užima aukštesnę poziciją.
Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (4.30 val.) šios dvi rinktinės susitiks tarpusavyje, o pergalę iškovojusi ekipa ne tik taps vienvalde grupės lydere, bet ir užsitikrins kelialapį į ketvirtfinalio etapą.

Rungtynės tarp Argentinos ir Kroatijos rinktinių prasidėjo įtemptai ir lygiai. Po taškas į tašką vykusio pirmojo kėlinio, savo pranašumą argentiniečiai pamažu ėmė įrodinėti antrajame, kuomet įsibėgėjo veteranas L. Scola.

Sužaidus 20 min. Argentina buvo priekyje 46:40, o trečiajame europiečiams sudavė smūgį, po kurio Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniams galutinai atsitiesti taip ir nebepavyko.

Argentinos rinktinė varžovus ėmė bombarduoti tritaškiais, po krepšiu toliau dominavo L. Scola, o visi kroatų mėginimai rasti priešnuodžių oponentų snaiperiams ir aukštaūgiui buvo bevaisiai.

Per trečiąjį kėlinį 27 taškus pelniusi Argentina nutolo 73:54, o šio pranašumo kroatams panaikinti nebepavyko, nors ketvirtąjame kėlinyje europiečiai ir surengė tikrą varžovų krepšio šturmą.

Ketvirtį jie pradėjo spurtu 11:2, išmušė argentiniečius iš vėžių ir likus žaisti nepilną minutę atsilikimą sumažino iki 4 taškų (85:81). Visgi mačo eigą galutinai perlaužti galėjęs Krunoslavo Simono tritaškis tikslo nepasiekė, o Argentinos pergalę baudų metimais įtvirtino L. Scola.

Pačioje mačo pabaigoje už antrąją techninę pražangą iš aikštės buvo išprašytas Kroatijos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksandras Petrovičius.

Rezultatyviausias Argentinos ekipos gretose buvo L. Scola, pelnęs 23 taškus (5/10 dvit., 3/5 trit.) 13 taškų pridėjo kitas veteranas Manu Ginobili, 11 – Andresas Nocioni, 10 – Facundo Campazzo.

Iš viso šiose rungtynėse Argentinos rinktinė metė net 32 tritaškius, iš kurių realizavo 12 (38 proc.).

Ne ką rečiau iš toli atakavo ir kroatai. Jie metė 31 tritaškį, iš kurių tikslą pasiekė 9 (29 proc.).

Kroatijai 19 taškų pelnė Dario Šaričius, 18 – Bojanas Bogdanovičius, 16 – Mario Hezonja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)