Po pralaimėjimo kroatams, antrą smūgį iš eilės ispanai gavo rugntynėse su Brazilija, kurias pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis (65:66) ir buvo nublokšti į B grupės turnyro lentelės dugną.

Susidariusią situaciją geriausiai atspindi ryškiausios ispanų žvaigždės P. Gasolio reakcija. 36-erių veteranas, mačo pabaigoje prametęs du itin svarbius baudos metimus, atsisakė kalbėti su žiniasklaida.

Nors Pau šiose rungtynėse buvo rezultatyviausias ispanų žaidėjas (13 taškų, 10 atkovotų kamuolių), jo taiklumas šį sykį buvo labai prastas. San Antonijaus „Spurs“ veteranas pataikė vos 4 iš 11 metimų iš žaidimo (4/9 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai) ir realizavo tik 5 iš 12 baudų (41,7 proc.).

Pasibaigus mačui P. Gasolis buvo it musę kandęs ir atsisakė kalbėtis su žurnalistais, o atsakyti ne į pačius maloniausius klausimus teko komandos treneriui Sergio Scariolo ir jo komandos draugams.

„Privalome laimėti visas trejas likusias rungtynes. Prisimenu, kad Londone buvome panašioje situacijoje, pralaimėjome dvejas rungtynes, tačiau vėliau iškovojome sidabro medalį. Pasitikiu savo komandos draugais. Pau yra vienas iš geriausių pasaulio krepšininkų. Kartais baudas pataikai, kartais ne. Nemanau, kad Pau neatlaikė įtampos. Jis yra pataikęs daugybę baudos metimų lemiamomis sekundėmis. Tai buvo bloga diena ir Pau, ir visai komandai“, – pozityvumo susidariusioje padėtyje bandė ieškoti Rudy Fernandezas.

Ispanams liko sužaisti trejas rungtynes – su Nigerija, Argentina ir Lietuva. Padėtis grupėje toli gražu nėra aiški, tačiau net ir vienas pralaimėjimas Europos čempionus gali nublokšti į ketvirtąją vietą, kuri praktiškai garantuoja susitikimą su JAV rinktine jau ketvirtfinalio etape.

Išgirdęs klausimą apie tokią įvykių eigą Jose Manuelis Calderonas purtė galvą.

„Per trejas likusias rungtynes turime kovoti kaip eidami į mirtį. Nenoriu kalbėti apie tai, kad galime likti ketvirti ir jau ketvirtfinalyje susiremti su JAV. Reikia palaukti, neskubėkime“, – aiškino gynėjas.

P. Gasolį ir komandą bandė ginti ir S. Scariolo, tačiau italas pripažino, kad komandos lyderiui šis mačas toli gražu nebuvo pats geriausias.

„Labai liūdna, kad taip atsitiko. Didžiuojuosi savo krepšininkų pastangomis, tačiau prasta rungtynių pradžia mums pakišo koją. Turime išlikti ramūs, nepaisant to, kad spaudimas didėja. Aš bandau išlikti optimistas ir manau, kad komanda juda tinkama linkme. Reikia atsikvėpti, viską pergalvoti ir bandyti atgauti pasitikėjimą savomis jėgomis. Ar yra laiko atsitiesti? Viskas priklauso nuo mūsų. Ne kartą buvome sunkioje situacijoje ir žinome, kaip jas išgyventi“, – aiškino S. Scariolo.

Paklaustas, ar P. Gasolio nesėkmingą žaidimą mačo pabaigoje galėjo nulemti nuovargis (veteranas aikštėje praleido net 32 min.), italas purtė galvą.

„Pau yra žmogus. Klysta. Tai nebuvo jo geriausios rungtynės. 99,99 proc. rungtynių jis būna pats geriausias, tačiau kartais nutinka ir kitaip. Visgi reikia pagirti komandą, kuri vis tiek turėjo galimybių nugalėti nepaisant to, kad tai nebuvo geriausias Pau mačas. Mes bandome išlikti visiškai susikoncentravę, nes trauktis paprasčiausiai nebeturime kur“, – konstatavo S. Scariolo.

Artimiausias mačas Ispanijos rinktinės laukia su Nigerijos krepšininkais, o su lietuviais S. Scariolo auklėtiniai susirems naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)