Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finale R. Meilutytė užėmė tik 7-ąją vietą, tačiau tokiam rezultatui yra paaiškinamų priežasčių – pastarasis sezonas Lietuvos sportininkei buvo sudėtingas, pasirengimą žaidynėms apkartino trauma, tačiau panikuoti tikrai nereikia: viskas dar prieš akis.
Šį kartą be medalio, bet Rūta yra tikrų tikriausia čempionė. Sunkus kelias, kurį ji įveikė iki finalo, yra neįtikėtinas fizinis ir psichologinis pasiekimas, pergalė bet kokia kaina, pergalė prieš visus – įskaitant ir dopingą.
„Physio Conditioning“
Itin jautrūs Rūtai adresuoti žodžiai atkeliavo iš „Physio Conditioning“ klinikos, kurioje po rankos lūžio (alkūnę lietuvė susilaužė 2015-ųjų rudenį, nukritusi nuo dviračio Plimute) reabilitaciją atliko ir apskritai savo sportinę formą gerino garsiausia mūsų šalies plaukikė.

„Mūsų kelias į Rio. Labai lengva pasiduoti tai beprotybei dėl medalių, kuri neatsiejama nuo šių olimpinių žaidynių, ir pradėti galvoti, kad visą triūsą ir širdį galime įvertinti tik taip.

Sportininkams vien kelialapis į olimpinių žaidynių finalą yra didžiulis pasiekimas, reikalaujantis labai daug fizinių ir psichologinių pastangų.

Šį kartą Rūtos laukė žymiai sunkesnė kelionė nei ta, kurią teko įveikti 2012 metais Londone. Kai nukrito nuo dviračio ir patyrė karjerą galėjusį kainuoti lūžį, visai šalia alkūnės sąnario, išsigandome, kad čia mūsų kelionė į Rio ir baigsis.

Rūta – tikra kovotoja. Mėnesiai reabilitacijos, skausmas ir operacija jos nė akimirkai neprivertė liautis tikėjus, kad į Rio jį keliaus. Vos alkūnė vėl pradėjo funkcionuoti kaip reikia, sunkiai dirbome baseine ir sporto salėje, susigrąžinome galią, jėgą, pasitikėjimą ir tikėjimą.

Priartėjome labai arti tikslo. Labai arti.

Šį kartą be medalio, bet Rūta yra tikrų tikriausia čempionė. Sunkus kelias, kurį ji įveikė iki finalo, yra neįtikėtinas fizinis ir psichologinis pasiekimas, pergalė bet kokia kaina, pergalė prieš visus – įskaitant ir dopingą. Mes pradedame ruoštis Tokijui.

Nežinome, su kokiomis kliūtimis teks susidurti šį kartą, tačiau dėl vieno esame tikri – mūsų kelias į Rio įrodė, kad Rūtai nebaisūs jokie iššūkiai.

Šiandien jai liūdna, bet tai praeis. Netrukus ji prisimins, kokia stipri, ryžtinga, atsidavusi ir nuostabi yra.

Tai ne nesėkmė – tik dar viena pamoka, kurią teks išmokti.

Šaunuolė, čempione!“, – rašoma „Physio Conditioning“ feisbuko profilyje.


Primename, kad R. Meilutytei iki šiol priklauso 100 m krūtine pasaulio rekordas – 2013-ųjų liepos 29-ąją Barselonoje ji atstumą įveikė per 1:04,35 min. Tame pačiame čempionate Lietuvė iškovojo aukso medalį.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse R. Meilutytė finišavo septinta. Auksą iškovojo amerikietė Lilly King, sidabrą – rusė Julija Jefimovą, į žaidynes patekusi tik po dopingo skandalo ir sulaukusi milžiniškos kritikos ir pasmerkimo iš įvairių pasaulio kraštų.

Moterų 100 m plaukimo krūtine finalo rezultatai:

1.Lilly KingJAV1:04.93 (OR)
2.Julija JefimovaRusija1:05.50
3.Catherine MeiliJAV1:05.69
4.Jinglin ShiKinija1:06.37
5.Rachel NicolKanada1:06.68
6.Hrafnhildur LuthersdottirIslandija1:07.18
7.Rūta MeilutytėLietuva1:07.32
8.Alia AtkinsonJamaika1:08.10
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (627)