2000 m plaukime tik prieš pat žaidynes po netikėtos Rolando Maščinsko suformuotas naujas Lietuvos irkluotojų duetas pusfinalio distancijjoje rimtų konkurentų neturėjo.

Po 500 metrų Mindaugas ir Saulius buvo pirmi, pirmavo tiek po 1000 (buvo įgiję 3,42 sek. persvarą), tiek po 1500 metrų ir užtikrintai finišavo, nors jiems ant kulnų distancijos pabaigoje jau ėmė lipti Italijos irkluotojai Francesco Fossi ir Romano Battisti, kuris yra Londono olimpiados vicečempionas.

Distaciją Saulius ir Mindaugas įveikė per 6 min. 14,61 sek. Antri finišavę italai nuo lietuvių atsiliko 0,63 sek. Trečią vietą užėmė prancūzai Hugo Boucheronas ir Matthieu Androdias (6.16,15).

Už A finalo borto liko Vokietijos, Serbijos ir Azerbaidžano atstovai.

Apskritai geriausią rezultatą pusfinalio plaukimuose pasiekė Kroatijos duetas – 2014 ir 2015 metų pasaulio čempionai broliai Martinas ir Valentas Sinkovičiai (6.12,27). Mūsiškių rezultatas - antras.

Kroatai pirmame pusfinalyje aplenkė Norvegijos, Didžiosios Bfitanijos, Naujosios Zelandijos, Australijos ir Bulgarijos įgulas.

Iš viso pusfinalio plaukimuose dalyvavo 12 valčių. Po tris geriausias iš kiekvieno pusfinalio pateko į didįjį finalą, o 3-6 vietas pusfinaliuose užėmusios valtys plauks B finale dėl 7-12 vietų.

A finalas vyks ketvirtadienį, 16.24 val. Lietuvos laiku. Lietuviai irkluos ketvirtame take.

A finalo dalyviai:

Jonathan Walton ir John Collins (Didžioji Britanija)
Kjetil Borch ir Olaf Tufte (Norvegija)
Martin Sinkovič ir Valent Sinkovič (Kroatija)
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris (LIETUVA)
Francesco Fossi ir Romano Battisti (Italija)
Hugo Boucheron ir Matthieu Androdias (Prancūzija)

Kiek anksčiau vietą finale iškovojo ir Lietuvos moterų duetas – Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė. Jų rezultatas tarp visų pusfinalio dalyvių buvo trečias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)