Irklavimas

Trečiąją olimpinių žaidynių dieną pirmieji startavo irkluotojai. 8:30 Rio de Žaneiro laiku paguodos plaukime varžėsi keturvietės įgula – Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius. Aplenkę Šveicarijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos sportininkus, lietuviai finišavo treti. Į pagrindinį finalą pateklo dvi greičiausios, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos įgulos, o Lietuvos keturvietė dėl 7-10 vietos rugpjūčio 10 d. 10.10 val. varžysis B finale.

Vienvietę irkluojantis Armandas Kelmelis paguodos plaukime aplenkė 4 varžovus, finišavo pirmas ir pateko į ketvirtfinalį.

„Gerai jaučiausi, nepalyginsi su atrankos plaukimu. Pabandžiau šiek tiek pakeisti techniką, buvo aukštesnis tempas“, – paklaustas, kas lėmė geresnį rezultatą paguodos plaukime, sakė irkluotojas.

Jauniausias Lietuvos olimpinės rinktinės narys ketvirtfinalyje varžysis rugpjūčio 9 d. Į pusfinalį pateks 1-3 vietas užėmę vienvietininkai.

Buriavimas

Gintarė Scheidt

Į Gloria marinos vandenis išplaukė buriuotojai. Rs:X burlente lenktyniavo Juozas Bernotas, o „Laser Radial“ klasės jachta varžėsi Lietuvos delegacijos vėliavnešė Gintarė Scheidt. Po pirmos varžybų dienos abu lietuviai užima 21-ąją vietą.

Pirmasis plaukimas buriuotojai nebuvo sėkmingas, ji buvo diskvalifikuota už starto taisyklės pažeidimą – Gintarės laivas per anksti kirto nematomą starto liniją. Tad nors lietuvė finišavo antra, jos rezultats nebuvo įskaitytas. Antrajame plaukime Lietuvos buriuotoja finišą pasiekė pirma, aplenkusi 36 varžoves.

Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja.

Dabar Gintarės sąskaitoje – 39 taškai. 1 – už laimėtą antrą plaukimą ir 38 – už nesėkmingą pirmą. Tiesa, jei pavyks sėkmingai baigti likusius aštuonis etapus, taškų kraitis smarkiai sumažės, nes skaičiuojant galutinius rezultatus, pasiektus iki medalių lenktynių, prasčiausias rezultatas neįskaitomas.

„Dabar reikės plaukti labai atsargiai. Nes čia tikrai sudėtingos sąlygos ir per likusius aštuonis plaukimus visą laiką būti priekyje bus labai sunku. Nes tas vienintelis atmetamas rezultatas jau panaudotas. Tai prideda daugiau įtampos. O šiandien labai pasitikėjau savimi“, – neslėpė buriuotoja.

Juozas Bernotas

J. Bernoto sąskaitoje po trijų plaukimų – 59 taškai. Arba, atmetus prasčiausia pasirodymą antrame etape, kuriame jis buvo 23-ias, 36 taškai. Pirmame plaukime 27 metų lietuvis buvo 19-tas, trečiame – 17-as.

„Pirmą dieną netrūko streso. Nespėjau iki galo susipažinti su akvatorija, buvo nemažai siurprizų, šiek tiek trūko greičio. Pradžioje trūko vėjo, po to vėjo nebetrūko, bet trūko sėkmės. Tikiu, kad kitomis dienomis bus tik geriau“, - sakė sportininkas, prieš ketverius metus Londono olimpinėse žaidynėse užėmęs 12-ąją vietą.

„Laser Radial“ klasės dalyvių iš viso laukia dešimt plaukimų, o burlenčių Rs:X – dvylika. Po to dešimt geriausių kiekvienos klasės buriuotojų startuos medalių lenktynėse, kur ir bus išdalinti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją