Jau antradienį paryčiais paaiškės, ar 19-metei plaukikei Rūtai Meilutytei pavyks apginti olimpinės čempionės vardą – lietuvė kovos moterų 100 metrų plaukimo krūtine finale, į kurį pateko su ketvirtu geriausiu rezultatu.

Be jos, pirmadienį Lietuvos garbę Rio dar gins irkluotojai ir buriuotojai.

Rugpjūčio 8 d., pirmadienis

14.30 val. Irklavimas, M4x, paguodos plaukimas – Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius
15.50 val. Irklavimas, M1x, paguodos plaukimas – Armandas Kelmelis
19.05-21.30 val. Buriavimas, vyrų RS:X klasė, 1-3 etapai – Juozas Bernotas
19.15-21.30 val. Buriavimas, moterų „Laser Radial“ klasė, 1-2 etapai – Gintarė Scheidt

Naktis iš pirmadienio į antradienį (rugpjūčio 9 d.)

4.54 val. Plaukimas, 100 m krūtine, finalas – Rūta Meilutytė

R. Meilutytė tikisi gero finalo

Olimpinių žaidynių moterų 100 m plaukimo krūtine finalas vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4.54 val. Lietuvos laiku. Sezono lyderė ir pusfinalio nugalėtoja 19-metė amerikietė Lilly King jame plauks ketvirtu takeliu, rusė Julija Jefimova – penktu, o R. Meilutytė – šeštu.

„Pats procesas buvo kažkiek gražesnis, geriau jaučiausi vandenyje, o tai yra geras ženklas, nes su kiekviena diena jaučiuosi vis geriau. Labai tikiuosi, kad rytoj bus dar geriau“, – savo pasirodymą pusfinalyje vertino R. Meilutytė.

„Kadangi čia yra 100 metrų, tai turi atiduoti visas jėgas per šią distanciją. Aišku, tai nebuvo šimtaprocentinis mano plaukimas, bet aš džiaugiuosi, nes buvau labiau atsipalaidavusi nei ryte. Paskutiniai 15 metrų niekada nebuvo mano stipriausia plaukimo dalis – aš visada pradedu greitai ir bandau išsilaikyti ant to tempo. Bandysiu rytoj tuos 15 metrų geriau suplaukti ir tas mažas klaideles, kurias padariau, ištaisyti“, – pridėjo šios rungties pasaulio rekordininkė.

Į finalą ji pateko su ketvirtu laiku, nes be J. Jefimovos (1:05,72 min.) lietuvę dar aplenkė antrame pusfinalyje plaukusios 19-metė amerikietė Lilly King (1:05,70 min.) ir 23-ejų metų kinė Shi Jinglin (1:06,31 min.).

„Kiekviename takelyje yra vandens – nesvarbu, koks numeris šalia jo“, – dėl būsimos starto pozicijos galvos nesuka R. Meilutytė.
Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių plaukimo pusfinalis

Antro olimpinio medalio medžioklę pradės ir G. Scheidt

Pekino olimpiadoje sidabro medalį laimėjusi buriuotoja Gintarė Scheidt mėgins kažką panašaus pakartoti ir Brazilijoje.

G. Scheidt startas „Laser Radial“ klasėje numatytas pirmadienį, rugpjūčio 8-ąją, o po dešimties etapų kova dėl medalių baigsis 15-ąją.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) jai Rio iškėlė tikslą užimti 1-8 vietą.

Iki pirmojo oficialaus išplaukimo į Atlanto vandenyno skalaujamą įlanką buriuotoja jau atliko vieną atsakingą pareigą – „Maracana“ arenoje vykusioje atidarymo ceremonijoje nešė Lietuvos trispalvę.

Ji – pirmoji moteris Lietuvos istorijoje, nešusi vėliavą šioje iškilmingoje šventėje. Iki tol tai darė tik vyrai: 1992 m. Barselonoje ir 1996 m. Atlantoje – plaukikas Raimondas Mažuolis, 2000 m. Sidnėjuje – disko metikas Romas Ubartas, 2004 m. Atėnuose – krepšininkas Saulius Štombergas, 2008 m. Pekine – krepšininkas Šarūnas Jasikevičius, 2012 m. Londone – disko metikas Virgilijus Alekna.
Lietuvos olimpinė rinktinė su vėliavneše Gintare Scheidt

Pirmadienį olimpinėse žaidynėse startuos ir buriuotojas Juozas Bernotas (LTOK tikslas – 10-15 vieta), o irkluotojai Armandas Kelmelis ir Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys bei Dovydas Nemeravičius mėgins antru bandymu įveikti atrankos varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (250)