Ilgą laiką besivejančių vaidmenyje buvę kroatai pademonstravo, kad ir apie auksą svajojanti Ispanija yra pažeidžiama: žudantys Bojano Bogdanovičiaus tritaškiai per rankas davė impulsą tik po atrankos turnyro bilietą į Rio laimėjusiai komandai panaikinti 13 taškų deficitą ir parklupdyti Europos čempionus (72:70).

„Aišku, visada yra gerai laimėti prieš tokius varžovus kaip ispanai, bet kiek toli mes galime nužygiuoti – šiuo metu tikrai negaliu atsakyti“, – po netikėtos pergalės padebesiais dar neskrajojo rungtynių didvyriu tapę Dario Šaričius.

Jaunasis 208 cm ūgio puolėjas prieš nuaidint finalinei mačo sirenai atliko itin gražų ir įsimintiną bloką Pau Gasoliui, kuris užkirto Ispanijos komandai kelią į pratęsimą.

Tiesa, kur kas įspūdingesniu sugrįžimu į rungtynes sekmadienį „Carioca 1“ arenoje pasižymėjo brazilai – jie prieš Lietuvos krepšininkus vienu metu atsiliko net 30 taškų skirtumu, o ketvirto kėlinio pabaigoje buvo priartėję vos poros metimų atstumu (71:75).

Tai akivaizdžiai iliustruoja šioje grupėje dar laukiančias skerdynes. Skerdynes, kuriose gyvos išliks tik keturios komandos. Nors B grupėje varžosi šešios rinktinės, tarp pretendenčių žengti tolyn galėtume priskirti tik penkias – Lietuvą, Ispaniją, Kroatiją, Braziliją ir Argentiną.

Olimpinio turnyro startas parodė, kad kiekvienos ekipos krepšininkai yra pajėgūs kovoti vienas su kitais. Starte triumfavusios komandos neturi teisės džiaugtis, o suklupusios – dar tikrai neliūdi.

„Esame įkvėpti“, – ošiančio sirgalių palaikymo sužavėtas net ir po pralaimėjimo į ateitį pozityviai žvelgė brazilas Leandro Barbosa.

„Dar tik pradžia, o aš žinau, kad galime žaisti geriau“, – neabejojo ir vienas iš Ispanijos lyderių Nikola Mirotičius.

Ant laurų po pergalių neužmigo nei kroatai, nei lietuviai, nei tuo labiau autsaiderės etiketę jau seniai gavusią Nigeriją sutriuškinę argentiniečiai (94:66).

„Dar anksti kalbėti, nes tai tik pirmos rungtynės“, – į didesnes analizes po pirmo džiaugsmo pliūpsnio per daug nesileido ir Jonas Kazlauskas.

Brazilija – Lietuva

Visos B grupės komandos supranta – kiekvienos rungtynės šioje „mėsmalėje“ yra aukso vertės. Ir šioje grupėje gali tekti skaičiuoti ne tik pergales, bet ir tarpusavio rungtynių taškų santykį, todėl menkiausia klaida gali bet kurią rinktinę pasiųsti namo.

„Lietuva ir Kroatija žais paskutinėse grupės rungtynėse. Tikiuosi, kad prieš jas jau turėsime bilietą į ketvirtfinalį“, – Krepšinis.lt žurnalistui per petį patapšnojo kroatų treneris Aleksandras Petrovičius, paskaičiavęs, kad patekimui į ketvirtfinalį reikalingos trys pergalės.

Visgi apie ketvirtfinalį galvojančios komandos paslapčia skaičiuoja ir visas tikimybių teorijas, kurios leistų nefinišuoti ketvirtoje pozicijoje, nes tuomet likimas jau kaip ir būtų aiškus, kadangi veikiausiai tektų akis į akį stoti prieš nesustabdomą JAV krepšinio mašiną.

„Per vienerias rungtynes parodėme, kokie galime būti geri ir kokie blogi. Reikėtų, kad tai nepasikartotų“, – po pergalės prieš brazilus (82:76) sakė Jonas Mačiulis. To ir palinkėsime Lietuvos rinktinei, nes viskas – tik jos rankose.

Mūsiškių antrame turnyro ture lauks akistata su Nigerija, argentiniečiai išbandys jėgas su Kroatija, o ispanai bandys atsitiesti dvikovoje su Brazilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)