Sužaidė su lietuviais, o kitame žingsnyje laukia ispanai. Brazilijos rinktinės olimpinio tvarkaraščio pradžia atitinka paties A. Limos karjerą, tik apverstą aukštyn kojomis.

Madrido „Real“ klubui priklausantis 24-erių aukštaūgis kitą sezoną praleis jį pasiskolinusių Lietuvos čempionų gretose.

Iki šiol A. Lima krepšinį žaidė tik Pirėnų pusiasalyje, į kurį atvyko pačioje jaunystėje. Debiutas olimpinėse žaidynėse, vykstančiose gimtajame mieste, tikram carioca (taip Brazilijoje vadinami Rio de Žaneiro gyventojai) buvo įsimintina akimirka.

„Dabar žmonės Brazilijoje jau išmano krepšinį. Mums labai svarbu, kad tokių sirgalių ratas plėstųsi. Turime parodyti savo šaliai ir pasauliui, kad čia gali egzistuoti ne tik futbolas. Tai – puiki proga mums“, – Krepšinis.lt aiškino žaidėjas.

Bet savo proga kol kas Brazilijos rinktinė naudojasi tik iš dalies.

Pirmame mače prie stipriausių žaidynių komandų daugelio priskirti šeimininkai pergalės neiškovojo, po permainingos kovos nusileidę Lietuvai 76:82.

Toks pralaimėjimas dar nėra taip blogai turint omenyje, kad antrame kėlinyje lietuviai triuškino brazilus 30 taškų skirtumu.

„Manau, kad pernelyg nervinomės rungtynių pradžioje. To daugiau būti negali. Gerai, kad krikštą jau patyrėme ir kitame mače panašių problemų turėtume išvengti“, – starto jauduliui kaltę dėl vangios pradžios suvertė A. Lima.

O dar geriau brazilams tai, kad net ir murkdantis prarajoje „Carioca“ arena ūžė kaip bičių avilys po kiekvieno sėkmingesnio jos numylėtinių epizodo.

Jono Kazlausko auklėtiniai šį triukšmo slenkstį vargais negalais peržengė. Naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku tą patį bandys padaryti Ispanija.

„Reikės laimėti. Žinome, kad Ispanija yra viena iš stipriausių krepšinio valstybių pasaulyje. Laukia tikras karas“, – neabejojo A. Lima.

O kuris praėjusio Europos čempionato finalininkų paruoštas testas – lietuviškas ar ispaniškas – brazilams atrodo sudėtingesnis?

„Abi komandos turi daug puikių žaidėjų, abi turi perspektyvaus jaunimo, abi dominuoja Europoje“, – didelio skirtumo neįžvelgė A. Lima.

Pats brazilas sekmadienį aikštėje praleido 21 minutę, pelnė 4 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

O kitoje aikštės pusėje Lietuvos rinktinę pirmyn stūmė būsimi A. Limos bendražygiai.

„Lietuva yra tikra komanda – tie vaikinai aukojasi vienas dėl kito. Man labai patinka Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis, Robertas Javtokas. Šiandien žiūrėjau į juos ir galvojau – oho! Tai bus puikūs komandos draugai“, – sakė brazilas.

Bet ne jie pirmiausia traukia A. Limą prie Lietuvos.

„Svarbiausias dalykas man yra meilė, kurią lietuviai jaučia krepšiniui. Aš taip pat jį myliu. Noriu žaisti šalyse, kur krepšinis dievinamas, kur žiūrovai palaiko komandas. Ir Madride, ir Mursijoje jaučiau ryšį su sirgaliais, o Kaune, net neabejoju, bus taip pat. Laukia labai sunkus sezonas Eurolygoje, be galo stiprūs varžovai, todėl tik aistruoliai gali mums padėti tai atlaikyti“, – Krepšinis.lt kalbėjo buvęs Malagos „Unicaja“, Mursijos UCAM ir „Real“ atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)