Nors rungtynių taškų sąskaitą atidarę brazilai pirmomis minutėmis dar spardėsi (12:12), bet J. Kazlausko auklėtinių spurtas leido po pirmo kėlinio turėti jau dviženklę persvarą (27:17). Bet mūsiškiai ne tik nenustojo, o dar ir padidino apsukas, kurios leido vienu metu pirmauti net 30 taškų skirtumu (58:28)!

„Rungtynėms pasiruošėme tikrai neblogai – patys matėte, kokia buvo pradžia: galima ją pavadinti fantastine. Gaila, kad po didžiosios pertraukos buvo visai kitas vaizdelis. Pirmiausia, tai pritrūko truputį charakterio – pradėjome vengti kontaktų, darėme po žingsnį atgal, per daug ėmėme mesti tritaškių iš tokių situacijų, kuriose dar reikėjo veržtis. Jie pradėjo griauti mūsų derinius keisdamiesi dengiamaisiais, o mes labai sunkiai į tai sureagavome“, – mintimis po pirmojo mūšio dalijosi J. Kazlauskas.

Po poilsio minučių brazilai ant parketo žengė su trigubai didesne energija ir pabandė kabintis į pergalę, bet net ir kurtinančios ovacijos po kiekvieno taiklaus metimo nepadėjo jiems sukurti stebuklo. Nors panervinti tiek Lietuvos sirgalius, tiek patį J. Kazlauską ar žaidėjus šeimininkai tikrai spėjo.

„Aš negalvoju, kad buvo labai didelis atsipalaidavimas – vis tiek mes buvome pakankamai susikaupę, bet buvo tokių niuansiukų, apie kuriuos dar anksti kalbėti, nes tai tik pirmos rungtynės“, – kardinalų žaidimo pokytį aiškinti bandė 61-erių metų specialistas.

Ketvirto kėlinio pabaigoje komandas jau skyrė tik 4 taškai (75:71), bet lemiamomis akimirkomis Domantas Sabonis pelnė du taškus su pražanga, Mantas Kalnietis „išrašė“ bloką, Paulius Jankūnas pataikė baudą, o varžovai dar „padovanojo“ dvitaškį, įsimušę kamuolį į savo krepšį (80:73). Paskutinis teisėjo švilpukas paskelbė apie sunkią, bet pelnytą lietuvių pergalę – 82:76.

„Mums jau reikėjo ieškoti, kas gali pelnyti taškus kažkokiu būdu, nes mes pradėjome per daug švaistyti iš toli – mums reikėjo daugiau žaisti po krepšiu“, – reikiamu metu žybtelėjusiu 20-mečiu aukštaūgiu pasidžiaugė J. Kazlauskas.

Antrąsias rungtynes lietuviai žais prieš Nigerijos rinktinę. Jo vyks trečiadienį nuo 1 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)