Mielai pozuojanti fotografams ir dalinanti komentarus visiems norintiems Rusijos plaukikė pro bendravimui su žiniasklaida skirtą zoną nėrė taip pat greitai, kaip ir prieš tai įveikė 100 m plaukimo krūtine distanciją.

J. Jefimova skubėjo taip, kad net pamiršo kol kas patekusi tik į rungties pusfinalį, o ne finalą.

„Visi komentarai bus po finalo“, – eidama po žurnalistus mestelėjo 24-erių sportininkė, kuri Rio de Žaneire iki šiol atsisakydavo duoti interviu net ir savo šalies žiniasklaidai.

Kodėl J. Jefimova Brazilijoje tokia nebyli, nesunku suprasti pasiklausius, ką kalba jos konkurentės.

Viena jų – lietuvė Rūta Meilutytė – atsakyti į klausimus apie rusę nesutiko. Užtat nesivaržė kitų šalių plaukikės, ypač – amerikietės.

DELFI paklausta, ką laiko rungties favoritėmis, ketvirtą vietą sezono reitinge užimanti Katie Meili rėžė iš peties.

„Favoritė – mano tautietė Lilly King. Be abejo, ir Rūta. Tikiuosi, kad jos įveiks sukčius. Ar išbraukiu iš kovos Juliją? Ne, tiesiog nenoriu minėti jos vardo. Jos neturėtų čia būti. Penki jos dopingo testai šiemet buvo teigiami, nemanau, kad ji turėtų stovėti vienoje gretoje su švariais atletais. Nemanau, kad tai – sąžiningos olimpinės žaidynės“, – pareiškė JAV atstovė.

Greičiausiai atrankos varžybose plaukusi L. King buvo santūresnė, bet leido suprasti pritarianti savo tautietei.

„Nemalonu, kad turime tokią situaciją. Nenoriu laidyti liežuvio, bet tai nėra gerai... Manau, kad pagrindinė mano varžovė yra Rūta“, – DELFI sakė sezono lyderė.

Primename, kad J. Jefimova tik Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo dieną buvo priimta į dalyvių gretas. Rusę tarptautinės organizacijos prieš tai buvo suspendavusios dėl organizme rasto meldoniumo, bet vėliau išteisino, nes draudžiamos medžiagos koncentracija nebuvo didelė.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) taip pat buvo nusprendęs neleisti J. Jefimovai startuoti žaidynėse dėl 2014-ųjų dopingo bylos, bet šį nutarimą vėliau panaikino Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS), nurodęs, kad du kartus bausti sportininkų už tą patį prasižengimą negalima.

Pusfinalio dalyvės:

1. Lilly King (JAV) 1:05,78
2. Julija Jefimova (Rusija) 1:05,79
3. Katie Meili (JAV) 1:06,00
4. Rūta Meilutytė (Lietuva) 1:06,35
5. Jinglin Shi (Kinija) 1:06,55
6. Rikke Moller Pedersen (Danija) 1:06,58
7. Alia Atkinson (Jamaika) 1:06,72
8. Taylor McKewn (Australija) 1:06,73
9. Hrafnhildur Luthersdottir (Islandija) 1:06,81
10. Jennie Johansson (Švedija) 1:06,84
11. Rachel Nicol (Kanada) 1:06,85
12. Chloe Tutton (D. Britanija) 1:06,88
13. Satomi Suziki (Japonija) 1:06,99
14. Jessica Vall Montero (Ispanija) 1:07,07
15. Viktoria Zeynep Gunes (Turkija) 1:07,14
16. Arianna Catsigglioni (Italija) 1:07,32

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (867)