Šeštajame 100 metrų krūtine plaukime dalyvavusi olimpinė čempionė iš Lietuvos nuo pat šuolio į baseiną buvo priekyje, tačiau paskutinėje distancijos dalyje į priekį praleido geriausio šio sezono rezultato savininkę ir pirmą vietą atrankoje užėmusią bendraamžę amerikietę Lilly King (1:05,78).

Tarp šių dviejų sportininkių dar įsiterpė 24-erių metų rusė Julija Jefimova (1:05,79) ir kita JAV atstovė Katie Meili (1:06,00). Tuo metu mūsiškės laikas – 1:06,35 min.

„Apie Juliją Jefimovą nekalbės“, – Lietuvos žurnalistus informavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir šalies olimpinės rinktinės komunikacijos vadovė Goda Smilingytė.

„Ryte visada sunkiau parodyti labai gerą rezultatą, ypač man, bet džiaugiuosi šiuo laiku. Manau, kad viskas – pagal planą, todėl kaupsiu jėgas vakarui ir bandysiu pasirodyti kuo geriau“, – apie savo pirmąjį startą pasakojo R. Meilutytė.

„Laikas nėra blogas, keliauju į pusfinalį ketvirtu laiku – irgi nėra blogai, nes pusfinalyje turėsiu gerą takelį. Viskas ramu ir pagal planą“, – nedaugžodžiavo lietuvė.

Pusfinalio pirmas plaukimas prasidės pirmadienį 4:29 val. , antrasis – 4:37 val., o kova dėl medalių vyks antradienį 4:54 val. Lietuvos laiku. Prieš šiuos startus R. Meilutytė įgijo geros patirties – galėjo plaukti šalia akimirksniu į elitą prasibrovusios amerikietės L. King, kuriai dauguma šioje rungtyje žada aukso medalį.

„Gerai ryte plaukti su stipriausiomis savo varžovėmis, kad tai nebūtų kažkas naujo vakare. Smagu matyti, kad ji labai gerai plaukia ir bus įdomu varžytis vakare su ja ir kitomis plaukikėmis“, – į priekį jau žvelgė Lietuvos olimpinė viltis.

Prieš šį startą jos treneris Jonas Ruddas atskleidė, kad Rūtos tikslas atrankoje – pataupyti jėgas vėlyvam pusfinalio plaukimui, o jame užfiksuoti gerą rezultatą, kad finale būtų galima plaukti geresniame takelyje. Turbūt R. Meilutytė vakare tikisi geresnio rezultato nei atrankoje?

„Žinoma. Bet koks jis bus – nežinau“, – trumpai atsakė ji.

Tuo metu kitam šalies plaukikui Danui Rapšiui kvalifikacijoje nepasisekė – olimpinių žaidynių naujokas 100 metrų plaukime nugara tarp 39 dalyvių liko 24-as ir į pusfinalį nepateko.

„Viskas kaip ir gerai. Galvojau, kad bus geriau, bet kadangi man ryte visada nelabai sekasi plaukti, tai gerai vertinu, – apie savo debiutą pasakojo 21-erių metų panevėžietis. – Išvis neturėjau jaudulio, o kadangi buvo pirmas startas, tai smagu praplaukti – faina.“

Bet 54,40 sek. laiką užfiksavęs lietuvis Rio de Žaneire dar galės atsigriebti – jo laukia startai dvigubai ilgesnėje distancijoje ir vyrų kombinuotoje estafetėje 4x100 metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)