Olimpinių žaidynių debiutantė L. Šaltytė trečiuoju takeliu 2000 m distanciją įveikė per 8 min. 35,92 sek. ir į priekį iš penkių varžovių praleido tik Pekino olimpinių žaidynių vicečempionę amerikietę Genevrą Stone (8.29,67) bei Londono olimpiadoje sidabro medalį iškovojusią danę Fie Udby Erichsen (8.30,07). Lietuvė aplenkė Irano, Argentinos bei Indonezijos irkluotojas.

L. Šaltytė po 500 m buvo trečia, po 1000 m - penkta, o po 1500 m - ketvirta. Iki finišo likus 500 m, Lina nuo trečioje pozicijoje buvusios Irano atstovės atsiliko 1,46 sek., bet vėliau ją aplenkė.

Keturiuose ketvirtfinalio plaukimuose antradienį dalyvaus 24 irkluotojos. Į pusfinalį iš kiekvieno plaukimo pateks po tris sportininkes.

Šeštadienį irklavimo varžybose dalyvaus dar trys Lietuvos įgulos. 17.00 val. Lietuvos laiku varžybas pradės moterų porinė dvivietė – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, 17.40 val. toje pačioje valčių klasėje startuos vyrų įgula – Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris, o 18.40 val. olimpinį skonį pajus porinės keturvietės įgula - Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)