„Visų dalyvių vardu pažadu, kad mes dalyvausime šiose žaidynėse gerbdami jų taisykles, paklusdami sportinei dvasiai, vardan sporto šlovės ir mūsų komandų garbės“, – 70 tūkstančių žiūrovų „Maracana“ tribūnose ir 3 milijardų televizijos auditorijos akivaizdoje ištarė R. Scheidtas.

Perskaityti nuo 1920 metų Antverpeno olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijose skambančią sportininkų priesaiką – panaši garbė kaip ir panešėti olimpinę vėliavą arba perduoti olimpinę ugnį.

43-ejų R. Scheidtas jos nusipelnė penkiais olimpiniais (dviem aukso, dviem sidabro ir vienu bronzos) bei septyniolika pasaulio čempionatų medalių.

Panašią atsakomybę buriuotojas iš Brazilijos galėjo jausti tik 2008-aisiais, kuomet Kaune prisiekė amžiną meilę Pekino olimpinei vicečempionei Gintarei Volungevičiūtei.

Su 33-ejų kauniete du sūnus auginantis R. Scheidtas dalyvaus šeštose žaidynėse per savo karjerą. G. Scheidt savo jachtą į olimpinę akvatoriją išvairuos trečią kartą.

Gintarė Scheidt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)