Primename, kad CAS paskelbė, jog panaikina Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomojo komiteto sprendimą neleisti Rusijos sportininkams, anksčiau sugautiems vartojus dopingą, dalyvauti Rio olimpiadoje

Sužinojęs tai, Rusijos olimpinis komitetas iš karto nusiuntė paraišką registruoti Rio 2016 žaidynėms dar 10 šios šalies sportininkų, tarp kurių yra ir J. Jefimova.

Tiesa, kol kas tai dar nereiškia, kad pagrindine Rūtos Meilutytės konkurente laikomai rusei tikrai bus leista startuoti žaidynėse. Galutinį sprendimą dėl šios situacijos turi priimti IOC sudaryta trijų ekspertų komisija. Galutinio verdikto laukiama penktadienio vakarą.

„Aš vykstu į Rio, dalyvausiu. Nepaprastai tuo didžiuojuosi, tai – palengvėjimas “, – triumfavo CAS verdiktą išgirdusi rusė.

„TOK sprendimas uždrausti 2016 metų olimpiadoje dalyvauti sportininkams, kada nors diskvalifikuotiems dėl dopingo, neturi teisinės galios“, – paskelbė CAS pranešime. Tiesa, šis CAS sprendimas negalioja lengvosios ir sunkiosios atletikos atstovams, kurie tikrai negalės dalyvauti žaidynėse ir yra galutinai diskvalifikuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (813)