Dešiniosios rankos smilius M. Grigoniui skilo prieš dvi savaites, tačiau to nežinodamas jis netgi sužaidė gana solidžias rungtynes prieš ispanus. Nepaisydamas skausmų, 198 cm ūgio kaunietis į Europos čempionų krepšį per 17 minučių sugebėjo įmesti 9 taškus (0/3 dvit., 2/4 trit., 3/4 baud. met.).

Bet norėdami apsidrausti, rinktinės gydytojai krepšininką nuvežė į Malagos ligoninę, kur jis išgirdo diagnozę.

„Kai pamačiau, kad kaulas skilęs, galvojau, kad jau viskas. Bet paskui pasakė, kad nėra taip rimta“, – ne itin malonią patirtį, kuomet jau galvojo, kad olimpinė svajonė nuplaukė, prisiminė M. Grigonis.

Dėl traumos jis negalėjo treniruotis su likusiais kandidatais ir pasirengimo stovykloje Argentinoje sportavo pagal individualų planą. Ant parketo Marius sugrįžo San Paule, o jo metimai vėl skrodė varžovų krepšio tinklelį: akistatoje su australais gynėjas pelnė 8 (0/0 dvit, 2/3 trit., 2/2 baud. met.), o dvikovoje prieš Braziliją – 3 taškus (0/1 dvit, 1/1 trit., 0/0 baud. met.).

„Skausmas trukdo žaisti ir su kiekvienu metimu jis jaučiasi, bet rungtynėse užplūsta adrenalinas, todėl tikrai nėra taip, kad negalėčiau žaisti“, – pasakojo M. Grigonis.

Tiek trečiadienio palapinėje įrengtoje salėje, tiek pirmą kartą išmėgintoje „Carioca“ pirmojoje arenoje surengtose treniruotėse gynėjas po kontaktų vėl griebdavosi už piršto, bet kęsdamas skausmus tęsdavo žaidimą.

„Tai tokia vieta, kad kiekvieną treniruotę gaunu ir skausmas vėl atsinaujina. Bet yra kaip yra: nieko nepakeisi – tenka su tuo skausmu susitaikyti ir žaisti“, – kovingumą demonstravo neseniai sutartį su ispanų Tenerifės „Iberostar“ klubu pasirašęs žaidėjas.

Į priekį rinktinės debiutantą veda olimpinė dvasia ir galimybė būti tarp geriausių pasaulio atletų. Olimpiniame Rio de Žaneiro kaimelyje M. Grigonis jau spėjo prasilenkti ir su 18 kartų olimpiniu čempionu plaukiku Michaelu Phelpsu iš JAV ar žaidynių kaimynu serbu Novaku Djokovičiumi, kuris jau kurį laiką neužleidžia pirmosios vietos geriausių pasaulio tenisininkų reitinge.

„Einu ir vis dar viską fotkinu – viskas nauja. Su Vaidu Kariniausku valgėme valgykloje ir sakome: juk esame tarp visų geriausių pasaulio sportininkų. Tai tas jausmas – kažkas tokio“, – įspūdžiais dalijosi jaunasis lietuvis.

Jau sekmadienį jis oficialiai debiutuos vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius. Jono Kazlausko auklėtiniai nuo 20 val. Lietuvos laiku išbandys jėgas su olimpinių žaidynių šeimininke Brazilija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)