Palaikyti tautiečių visi lietuviai kviečiami į „Rileys Sports bar Haymarket“, kuriame krepšinio aistruolių lauks ne tik ypatinga atmosfera, bet ir lietuviškas „Švyturio“ alus, azartiškas totalizatorius, viktorinos ir kitos pramogos.

„Lietuvos krepšinio sirgaliai jau ne kartą įrodė, kad nesvarbu, kur bebūtų – jie visada palaikys savo rinktinę. Būtent šis sirgalių patriotiškumas paskatino Londone „Švyturio“ sirgalių ambasadą „Rileys“ sporto bare atidaryti antrą kartą. Žmonės čia susirenka ne tik sirgti už savo šalies krepšinį, bet ir susitikti su kitais lietuvių bendruomenės nariais, seniai matytais draugais. Atmosfera šiame bare – tiesiog neįkainojama, todėl džiaugiamės galėdami palaikyti savo komandą ir pajausti tikrą lietuviško krepšinio dvasią net ir nebūdami Lietuvoje“, – teigia Andrius Petručenia, internetinės iniciatyvos „I AM LT“ įkūrėjas ir „Švyturio“ sirgalių baro Londone steigėjas.

Pirmas rungtynes ambasadoje Londono lietuviai kviečiami stebėti rugpjūčio 7 d., kai Lietuvos krepšininkai susitiks su olimpiados šeimininke Brazilija (18.15 D. Britanijos laiku). Po kelių dienų, rugpjūčio 9 d., Lietuva žais su Nigerijos nacionaline krepšinio rinktine (23.00 val. Britanijos laiku). Rugpjūčio 12 d. Lietuvos ekipa varžysis su Argentinos rinktine (02.30 val. Londono laiku). Rugpjūčio 13 d., po rungtynių su Pietų Amerikos ekipa, lietuvių lauks Europos ir pasaulio čempionai ispanai (23 val. Britanijos laiku). Paskutiniame grupės turnyro mače rugpjūčio 16 d. Lietuvos rinktinė susitiks su Kroatijos krepšininkais (02.30 val. Britanijos laiku). Po šių rungtynių paaiškės lietuvių užimama pozicija B grupėje. Ketvirtfinalio varžybos prasidės rugpjūčio 17 d., o finalas numatomas rugpjūčio 21-ą.

A. Petručenios teigimu, nepaisant to, kad daugelis rungtynių dėl nepalankaus laiko skirtumo vyks labai vėlai arba naktį, bare tikisi sulaukti gausaus būrio lietuvių.

„2012 metais vykusioje Londono olimpiadoje Lietuvos krepšininkai ketvirtfinalyje pralaimėjo Rusijos komandai ir liko aštunti. Šį kartą azartas ir pergalių troškimas dar didesnis, tad tikimės, kad atjaunėjusi rinktinė pateiks priešininkams naujų staigmenų ir net pretenduos į medalius, o aistruoliai „Švyturio“ sirgalių ambasadoje krepšinį galėsime stebėti iki pat finalų dienos – rugpjūčio 21-os“, – komentuoja A. Petručenia.

Krepšinio fanų ambasados Londone atstovai įspėja, kad nors įėjimas yra nemokamas, rungtynių transliacijas „Rileys Sports Bar Haymarket“ galės stebėti tik asmenys nuo 18 metų, o prie įėjimo būtina pateikti asmens amžių nurodantį dokumentą. „Rileys Sports Bar Haymarket“ įsikūręs pačiame miesto centre, netoli Trafalgaro aikštės. Jo adresas 80 Haymarket, London SW1Y 4TE.

Pirma „Švyturio“ krepšinio fanų ambasada svečioje šalyje įkurta daugiau kaip prieš dešimtmetį – Serbijos sostinėje Belgrade vykusio Europos čempionato metu. Po to Lietuvos krepšinio ambasados veikė Madride, Vroclave, Londone, Liubljanoje, Las Palme ir Barselonoje. Pernai vykusio Europos krepšinio čempionato metu „Švyturio“ aistruolių ambasados veikė net trijuose miestuose – Rygoje, Lilyje ir Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)