Varvančiomis kriauklėmis ar užkimštais tualetais, kaip pirmieji į Rio atvykę dalyviai, lietuviai nesiskundžia. Lovos mūšų šalies krepšininkams – taip pat ne per mažos, o ir kuklūs kambarėliai diskomforto nesukelia.

„Sąlygos – olimpinės. Daug kas skundžiasi, bet reikia suprasti, kad susirinko 10 tūkstančių sportininkų ir negali būti visiems „Kempinski“ viešbutis ar virtuvės šefai. Todėl reikia truputį nusileisti ant žemės ir pagyventi normaliomis sąlygomis.

Daug žmonių norėtų būti mūsų vietoje ir dalyvauti olimpiadoje, todėl aš sutikčiau miegoti ir palapinėje. Man niekas neužkliuvo, o jei kas ir yra blogai, patys organizatoriai mato ir išsitaiso klaidas, todėl kas dieną – vis geriau“, – juokindamas žurnalistus įspūdžiais dalijosi M. Kalnietis.

29-erių kaunietis, kartu su kitais kolegomis, bent kol kas išvengė ir nemalonaus Milda Valčiukaitės likimo. Šalies irkluotoja buvo apvogta pačiame olimpiniame kaimelyje – iš kambario dingo ne tik nemenka pinigų suma, bet ir kvepalai. Įtariama, kad čia nagus prikišti galėjo valytoja.

„Mes saugiau bandome daryti: turime seifuką pasidarę, kur pasidedame savo daiktus“, – apie komandos gudrybę, siekiant išvengti ilgapirščių, pasakojo krepšininkas.

Rio de Žaneire vyksiančios olimpinės žaidynės Mantui bus antrosios karjeroje. Tiesa, šias jis pasitinka jau būdamas ne Šarūno Jasikevičiaus dubleris, o pagrindinis rinktinės variklis ir vienas iš lyderių.

2012 metais Londone 195 cm ūgio gynėjas per šešis mačus ant parketo vidutiniškai praleisdavo 21 minutę ir per šį laiką rinkdavo 5,5 taško, 4,8 rezultatyvaus perdavimo ir 3 atšokusius kamuolius.

Tuo metu šios vasaros pasirengimo cikle, galiausiai išsigydęs visus traumų padarinius, M. Kalnietis pasižymėjo 11,5 taškų ir 4 rezultatyvių perdavimų vidurkiu. Itin optimistiškai nuteikia įžaidėjo rungtynės prieš Ispaniją – Kaune vykusiame mače jis į Europos čempionų krepšį švystelėjo net 24 taškus ir dar pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus.

„Dabar viskas atrodo neblogai. Bet tikėkimės, kad olimpiados metu išlaikysime savo žaidimą ir labai tikiuosi, kad nueisime toliau nei Londone“, – su kartėliu 2012-uosius, kuomet Lietuvos rinktinė, iškritusi ketvirtfinalyje, pasiekė prasčiausią rezultatą istorijoje, prisiminė krepšininkas.

Tiesa, ši olimpiada, bent jau jos pradžia, gynėjui bus kitokia – jis pirmą kartą dalyvaus iškilmingoje atidarymo ceremonijoje, kuri Lietuvos laiku prasidės šeštadienį 2 val.

„Nežinau, kaip kiti, bet aš eisiu, nes Londone neteko pamatyti, o tikrai norisi“, – prisipažino M. Kalnietis, šventę Anglijos sostinėje turėjęs praleisti dėl kitą dieną laukusių rungtynių.

Šį kartą pirmasis Lietuvos rinktinės išbandymas laukia sekmadienį 20 val. Lietuvos laiku prieš šeimininkę Braziliją, kuriai mūsiškiai paskutinėse draugiškose rungtynėse San Paule pralaimėjo 62:64.

„Buvo slėpynių, todėl tas mačas nieko neatspindi. Svarbiausia, kad mums tos rungtynės buvo geros, o pergalė ar pralaimėjimas dviem taškais – nieko nekeičia. Aišku, namų pranašumas turės įtakos, todėl jau pirmame mače jie bandys emocijomis ir žiūrovų pagalba kabintis. Bet jeigu mes norime kažko pasiekti – turime nuo to atsiriboti ir laikytis“, – apie laukiančią akistatą su brazilais, kuri gali daug ką lemti galutinėje B grupės rikiuotėje, atsiliepė olimpietis.

Lietuviai šioje grupėje dar iššūkį mes Ispanijai, Argentinai, Kroatijai ir Nigerijai. Bet taip toli mūsiškių mintys dar nenukeliavo – visas dėmesys dabar skiriamas galingam startui. Tiesa, ne visada pavyksta tinkamai susikoncentruoti. Geras to pavyzdys – vakarinė trečiadienio treniruotė, kurioje treneris Jonas Kazlauskas už klaidas saviškius baudė liepdamas bėgioti aikštutes.

„Pirmas dienas būna chaosas, įsivažiavimas, bet šiandien jau turėjome dvi treniruotes. Patys matėte, kad kai galva nedirba: pastato prie galinės linijos – ima dirbti kojos. Taip priverčia galvoti, – juokėsi M. Kalnietis. – Po truputį įsivažiuojame.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)