Treneris Mike'as Krzyzewskis vadovauja gvardijai, kuri verta 210,56 milijonų JAV dolerių per metus.

Galima sakyti, kad tai yra nauja svajonių komanda, pasirengimo etapą užbaigusi laimėdama visas penkerias rungtynes pelnydama po 102,8 taško ir praleisdama vos po 59,8 taško.

Milijonierių milijonierius šiame kontekste yra Kevinas Durantas, kuris nuo ateinančio sezono pradės naują savo karjeros etapą „Golden State Warriors“ gretose ir per 2016-2017 m. sezoną uždirbs 23,76 mln. eurų. Daugiau nei dvigubai daugiau nei Stephenas Curry, kuris užpraėjusį sezoną po 40 metų pertraukos sugrąžino NBA čempionų titulą į Ouklandą.

Toms pačioms supermilijonierių gretoms galima priskirti ir Toronto „Raptors“ superžvaigždę DeMarą DeRozaną, kuris ateinantį sezoną taip pat uždirbs po 23,76 mln.

Abu šie krepšininkai pasinaudojo savo laisvųjų agentų pozicijomis, NBA algų sprogimu ir apskritai tapo brangiausiai apmokamais NBA lygos žaidėjais kartu su Alu Horfordu (Bostono „Celtics“), Mike'u Conley (Memfio „Grizzlies“) ir Jamesu Hardenu (Hjustono „Rockets“), kurių JAV rinktinėje nėra.

Įkandin K. Duranto ir D. DeRozano žingsniuoja 22 mln. JAV dolerių per sezoną uždirbsiantis Mindaugo Kuzminsko komandos draugas Carmelo Anthony (22 mln. JAV dolerių per metus) ir Harrisonas Barnesas, kuris po asmeniškai itin nesėkmingos NBA finalo serijos karjerą tęs Dalaso „Mavericks“ ir uždirbs beveik 20 mln. dolerių per metus. Mažiausiai iš visų krepšininkų uždirba Kyle'as Lowry – 10,7 mln. dolerių per metus.

Palyginimui, daugiausiai uždirbantis Ispanijos rinktinės žaidėjas Pau Gasolis ateinantį sezoną NBA gaus 13,8 mln. eurų. Apskritai daugiausiai uždirbantis ispanų krepšininkas NBA lygoje yra Pau brolis Marcas, tačiau šias olimpines žaidynes jis praleis, kadangi nespėjo pasveikti po operacijos.

Lietuvos rinktinėje daugiausiai iš visų uždirba Jonas Valančiūnas, kuris per 2016-2017 m. gaus 14,382 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)