Amerikiečių manymu, iš visų Lietuvos sportininkų Rio de Žaneire olimpiniais medaliais pasipuoš tik plaukikė Rūta Meilutytė ir Laura Asadauskaitė. Tačiau nė vienai iš didžiausių lietuvių vilčių auksas nėra prognozuojamas. „Sports Illustrated“ nuomone, tiek Rūta, tiek Laura lips ant podiumo, tačiau ant kaklo joms bus užkabinti sidabro medaliai.

Amerikiečiai prognozuoja, kad 100 m krūtine distancijoje auksą iš R. Meilutytės nugvelbs geriausią rezultatą šį sezoną pasiekusi 19-metė jų tautietė Lilly King, o L. Asadauskaitę olimpinėse penkiakovės varžybose pralenks 30-metė vokietė Lena Schoneborn.

Ant apdovanojimų pakylos JAV specialistai nemato ir Lietuvos krepšininkų. Manoma, kad auksas žaidynėse atiteks JAV rinktinei, sidabras – Ispanijai, o bronzą iškovos Serbijos krepšininkai.

Apskritai, „Sports Illustrated“ manymu JAV sportininkai visiškai dominuos Rio de Žaneiro žaidynėse ir iš viso iškovos 118 medalių (45 aukso, 34 sidabro, 39 bronzos).

Antroji vieta prognozuojama Kinijai – 85 medaliai (45 aukso, 25 sidabro ir 15 bronzos), o trečioji – Rusijai, nors dar nėra aišku, kiek sportininkų iš tikrųjų šiai šaliai atstovaus. Manoma, kad rusai iškovos 59 medalius – 14 aukso, 16 sidabro ir 29 bronzos.

Portalo nuomone, estai olimpinėse žaidynėse liks be medalių, o latviai parsiveš dvi bronzas – jas iškovos imtynininkė Rebeka Koha ir septynkovininkė Laura Ikauniecė-Admidina.

Primename, kad dar kontroversiškesnę, bet Lietuvai palankesnę prognozę savaitgalį paskelbė JAV naujienų agentūra „Associated Press“ (AP). Jos nuomone, Lietuvos sportininkai Rio de Žaneire iškovos keturis medalius, tarp kurių bus ir vienas auksas, atiteksiantis L. Asadauskaitei.

AP nuomone, R. Meilutytė 100 metrų distancijoje liks antra, o ją aplenks... į dopingo skandalą įsivėlusi rusė Julija Jefimova. „Sports Illustrated“ pateikiamoje prognozėje šios rusės pavardė apskritai nefigūruoja.

AP Lietuvai prognozavo ir dar du medalius – manoma, kad bronza pasipuoš irkluotojų dvejetai – Donata Vištartaitė su Milda Valčiukaite bei naujai suformuota pora – Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (244)