J. Bernotas į Braziliją anksčiau išvyko tam, kad susipažintų su Rio 2016 jo laukiančiomis buriavimo sąlygomis.

– Kas lėmė tavo patekimą į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes?

– Mūsų sporte į olimpines žaidynes patenka vienas atstovas iš šalies. Reikėjo gerai pasirodyti keliose atrankos varžybose. Kelialapį į olimpiadą iškovojau 2014 metais pasaulio čempionate.

– Kur treniravaisi ruošdamasis šių metų olimpiadai?

– Visas pasiruošimas vyko Europoje. Dalyvavau nemažai varžybų, o žiemos sezoną praleidau besitreniruodamas Ispanijoje ir Prancūzijoje.

– Kodėl taip anksti išvykstate į Rio?

– Kadangi Rio de Žaneire nė karto nebuvau, nepažįstu tos vietos, tad su treneriu skrendame anksčiau, kad susipažintume ir šiek tiek pasiruoštume olimpinėms kovoms. Pavyko gauti informacijos apie vandenį. Plauksime įlankoje, kur vanduo nešvarus, taip pat labai didelės srovės, tad nuvykę anksčiau, mėginsime susipažinti su šiomis sąlygomis. Mano olimpinis startas įvyks rugpjūčio 8-ą dieną.

– Ar tai bus tavo pirmas apsilankymas Brazilijoje?

– Brazilijoje lankysiuosi jau ne pirmą kartą. Ten vyko pasaulio čempionatas, bet ne Rio de Žaneiro mieste. Su šalies klimatu ir laiko skirtumu jau esu susipažinęs, tad man tai nebus naujiena.

– Teko girdėti, kad kurį laiką tave kamavo trauma. Kokia tavo savijauta dabar?

– Turėjau seną sąnario problemą, tačiau gydytojai mane prižiūri, tad viskas gerai. Kai dalyvavau pasaulio taurės etape, peršalau ir buvau susirgęs. Grįžau į Lietuvą, tačiau nespėjau pasveikti ir teko vykti į Europos čempionatą Helsinkyje, bet ten varžybų nebaigiau. Dabar jau esu pasveikęs. Jaučiuosi gerai.

– Kokie tavo lūkesčiai olimpiadoje?

– Man prognozuota 10—15 vieta, o kaip seksis — pamatysime. Kaip minėjau, sąlygos Rio bus labai specifinės, tad sunku pasakyti. Labai daug kas priklauso nuo oro ir kaip gerai pavyks pažinti pačią vietą. Tikiuosi, viskas bus gerai.

– Kaip susidoroji su jauduliu prieš varžybas?

– Šiek tiek įtampos būna prieš kiekvienas varžybas, ypač, kai stovi prie starto linijos. Galvoji, kad tik viską padarytum gerai ir ypatingos vietos emocijoms ar apmąstymams nelieka.

– Šiemet baigei Lietuvos sporto universiteto (LSU) magistrantūros studijas. Ar ateityje planuoji tapti treneriu?

– Dar apie dešimtmetį tikrai planuoju sportuoti. Galbūt kai baigsiu sportinę karjerą, pasuksiu ir į doktorantūrą...

– Kiek svarbu aukšto meistriškumo sportininkui studijos?

– Kai pradėjau studijuoti LSU, jau sportavau ir turėjau nemažai praktinių žinių, tačiau vėliau, studijuojant magistrantūroje, gautos teorinės žinios taip pat labai padėjo ir padeda praktikoje, treniruočių metu.

– Ko prieš startus palinkėtum visiems olimpiečiams?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją