„Prieš paskutines kontrolines Lietuvos rinktinės rungtynes atmosferą komandoje aptemdė E. Ulanovo trauma. Krepšininkas nebuvo registruotas rungtynėms su Australija, todėl po jų E. Ulanovas, Robertas Javtokas ir Adas Juškevičius su fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku surengė treniruotę futbolo stadione. Jos metu E. Ulanovas nikstelėjo čiurną“, – taip oficialiai skamba Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) versija, kuri ir atvėrė Vaidui duris į rinktinės dvyliktuką.

„Vykau su mintimi, kad turiu šansą patekti. Treneris pasakė, kad nėra tikro dvyliktuko, jį tiesiog reikėjo paskelbti olimpiniam komitetui, todėl dar tikėjausi patekti“, – sulaukęs džiugios žinios pasakojo V. Kariniauskas.

Paskutinėse draugiškose rungtynės prieš brazilus 22-ejų metų alytiškis žaidė 12 minučių, per kurias pelnė 3 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Bet J. Kazlauską sužavėjo ne statistiniai rodikliai, o tai, kaip antroje pasirengimo ciklo dalyje įžaidėjas valdė komandos žaidimą.

„Treneris sako, kad turiu organizuoti žaidimą, pakeisti Mantą, duoti jam poilsio – žinau savo užduotis ir bandau įgyvendinti. Pirmose draugiškose rungtynėse, kai žaidėme su silpnesniais varžovais, buvo kiek sunkiau su psichologija, bet su kiekvienu maču buvo vis lengviau“, – apie savo indėlį kalbėjo debiutantas.

Jeigu praėjusią vasarą lietuviai išvydo Luko Lekavičiaus, kuris iš NKL šovė tiesiai į rinktinę, „peleniaus istoriją“, tai šią vasarą visi tapome dar vieno įspūdingo šuolio liudininkais. 198 cm ūgio žaidėjas, po 2014-2015 metų sezono nusprendė palikti Kauno „Žalgirį“ ir pasitikėjimą savimi susigrąžinti rungtyniaudamas antroje Graikijos lygoje.

„Kaip dabar matome – tai nebuvo žingsnis atgal, o žingsnis į priekį. Aš manau, kad ir kur bebūtum, jeigu stengiesi – vieną dieną vis tiek atsidursi ten, kur ir turėtum būti“, – džiaugėsi buvęs „Kimis“ klubo narys.

Nors Rio žaidynėse jo laukia rimti mūšiai su Ispanijos, Argentinos, Kroatijos, Brazilijos ir Nigerijos krepšininkais, kurių dauguma žaidžia Eurolygoje ar NBA, V. Kariniauskas atsakomybės nebijo.

„Jie irgi žmonės – turi dvi rankas, dvi kojas... Neinu į aikštę su mintimi, kad jie yra kažkuo už mane geresni, o noriu įrodyti, kad ir aš galiu žaisti ten, kur jie yra“, – kovingumo nestokojo alytiškis.

Jis kartu su komandos draugais ir kolegomis iš Australijos ekipos pirmadienį užsakytu lėktuvu keliaus į Rio de Žaneirą ir apsigyvens olimpiniame kaimelyje. Pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynės krepšinio turnyre – rugpjūčio 7-ąją, kuomet teks stoti į kovą su brazilais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)