„Prieš paskutines kontrolines Lietuvos rinktinės rungtynes atmosferą komandoje aptemdė E. Ulanovo trauma. Krepšininkas nebuvo registruotas rungtynėms su Australija, todėl po jų E. Ulanovas, Robertas Javtokas ir Adas Juškevičius su fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku surengė treniruotę futbolo stadione. Jos metu E.Ulanovas nikstelėjo čiurną“, – informavo Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Pasak rinktinės gydytojų, tokiai traumai išgydyti reikia dviejų-trijų savaičių, o pirmąsias rungtynes olimpiadoje lietuviai žais po savaitės. Įvertinę aplinkybes, rinktinės treneriai pasinaudojo Olimpinių žaidynių reglamente numatyta aplinkybe ir pakeitė traumuotą žaidėją Vaidu Kariniausku.

„Labai gaila, kad taip atsitiko. Tačiau dabar matome, kad pasiteisino sprendimas turėti žaidėjų atsargą”, – sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas.

Sekmadienį po rungtynių komandos vadovai išsiuntė dokumentus į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą. Pasak LTOK atstovų, patvirtinimui gali prireikti iki vienos paros.

Pirmadienį lietuviai drauge su Australijos rinktine užsakytu lėktuvu keliaus į Rio de Žaneirą ir apsigyvens olimpiniame kaimelyje.

Lietuvos rinktinė paskutines kontrolines rungtynes brazilams pralaimėjo 62:64.

Pažymėtina, kad pusfinalio rungtynes su Australija, kurias E. Ulanovas praleido, J. Kazlauskas įvardijo kaip „paskutinį rimtą testą“ prieš olimpinių žaidynių startą.

Primename, kad pagal išankstinį planą į Pietų Ameriką su Lietuvos rinktine turėjo skristi du rezerviniai krepšininkai – ne tik V. Kariniauskas, bet ir Artūras Milaknis. Visgi pastarasis tokios progos atsisakė pats ir taip užrūstino Lietuvos rinktinės vadus.

„Tai – blogiausias sprendimas jo gyvenime“, – tąsyk sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis

Gynėjai
Mantas Kalnietis (29 m., 195 cm, Milano „EA7 Emporio Armani“, Italija);
Vaidas Kariniauskas (22 m., 197 cm, „Kymis“, Graikija);
Marius Grigonis (22 m., 198 cm, Tenerifės „Iberostar“ Ispanija);
Adas Juškevičius (27 m., 194 cm, be klubo);
Renaldas Seibutis (30 m., 196 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva).

Puolėjai
Mindaugas Kuzminskas (26 m., 205 cm, Niujorko „Knicks“, JAV)
Jonas Mačiulis (31 m., 198 cm, Madrido „Real“ , Ispanija);
Paulius Jankūnas (32 m., 205 cm, Kauno „Žalgiris“, Lietuva);
Domantas Sabonis (20 m., 208 cm, Oklahomos „Thunder“ , JAV).

Centrai
Robertas Javtokas (36 m., 211 cm., Kauno „Žalgiris“, Lietuva);
Antanas Kavaliauskas (31 m., 208 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuva);
Jonas Valančiūnas (24 m., 213 cm., Toronto „Raptors“, Kanada).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (647)