Mes treniruojamės, ruošiamės mačui, norime laimėti, tačiau visų savo galimybių parodyti tikrai nematau didžiulės prasmės.
Rubenas Magnano, Brazilijos rinktinės treneris
Lietuvos rinktinės Jonas Kazlauskas rungtynėms su brazilais nusiteikęs kovingai, tačiau nepamiršta – tai bus kitoks mačas nei visi vykę iki šiol. Priežastis paprasta – būtent su brazilais kitą savaitgalį lietuviai žais pirmąsias Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių rungtynes, todėl atskleisti visų savo kortų lietuviai tikrai neketina.

Jo oponentas kitoje barikadų pusėje – Rubenas Magnano – dar tiesmukesnis. Arba tiesiog bando užmigdyti Lietuvos stovyklą.

„Rungtynėse su Lietuva bus slapukaujama. Ir nieko čia keisto – atskleisti visų savo kozirių prieš būsimus savo varžovus mes tikrai nenorime“, – pareiškė Brazilijos rinktinės strategas.
Rubenas Magnano

„Taip, mes treniruojamės, ruošiamės mačui, norime laimėti, tačiau visų savo galimybių parodyti tikrai nematau didžiulės prasmės. Manau, kad tokios pat strategijos laikysis ir Lietuvos rinktinė – labai pajėgi oponentė, ką atskleidžia ir jos demonstruojami rezultatai, – kalbėjo R. Magnano. – Dabar svarbiausia, surikiuoti gretas žaidynėms, susižaisti, o rezultatų reikės po savaitės. Tiek mes, tiek lietuviai Rio de Žaneire nori iškovoti medalius, todėl likus savaitei iki starto plėšytis tikrai neverta.“

Anot trenerio, vienas pagrindinių jo tikslų – į žaidimą kuo geriau „įjungti“ paskutinę minutę prie komandos prisijungusį aukštaūgį Cristiano Felicio, kuris komandoje pakeitė dėl nugaros problemų žaisti Rio de Žaneire atsisakiusį veteraną Andersoną Varejao.

Šeštadienį vykusiose kontrolinio turnyro rungtynėse Brazilijos rinktinė tiesiog nušlavė kitą Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvę Kinijos rinktinę – 91:52. Tai – jau ne pirma triuškinama brazilų pergalė pasirengimo ciklo metu, tačiau R. Magnano gvardija užmigti ant laurų nė neketina.

„Ruošiamės svarbiausiam metų startui, tačiau visi supranta, kad kol kas tai tik kontroliniai mačai. Rungtynės su lietuviais bus svarbios, nelengvos, mūsų varžovai jau du kartus nugalėjo Ispaniją. Tai bus rimtas testas, tačiau visų galimybių mes neatskleisime. Ruošiamės pateikti netikėtumų prasidėjus olimpiniam turnyru“, – teigė vienas iš Brazilijos rinktinės lyderių, įžaidėjas Marcelinho Huertas.

Pusfinalio rungtynėse su kinais rezultatyviausias brazilų gretose buvo Kauno „Žalgiryje“ ateinantį sezoną žaisiantis vidurio puolėjas Augusto Lima, pelnęs 21 tašką.

„Tai bus įdomus testas, įdomu pasitikrinti jėgas su galingu varžovu“, – mačo su lietuviais išvakarėse nedaugžodžiavo vidurio puolėjas.

Kontrolinio turnyro tarp Lietuvos ir Brazilijos rungtynes, jeigu nebus kokių nors nesklandumų, 20.30 val. transliuos LRT televizija.

Primename, kad šeštadienio vakarą vykusių Lietuvos ir Australijos komandų rungtynių televizijos žiūrovai negalėjo pamatyti dėl techninių kliūčių – lietuviai negavo signalo iš Brazilijos, o vietoje sporto buvo rodomas seno Stasio Povilaičio koncerto įrašas.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse vienoje grupėje kovos Lietuvos, Ispanijos, Brazilijos, Nigerijos, Argentinos ir Kroatijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)