Nesėkmingai turnyre dalyvaujantiems prancūzams tai buvo antras pralaimėjimas per savaitgalį – penktadienį 88:105 nusileidę serbams, šį kartą prancūzai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 70:76 (16:23, 11:15, 19:16, 24:22).

Kroatai į priekį pabėgo dar pirmoje mačo pusėje, kuomet po dviejų kėlinių pirmavo 38:27. Atsitiesti po pertraukos Europos čempionato bronzos medalio laimėtojams jie taip ir nebeleido.

Į priekį būsimus lietuvių varžovus vedė Dario Šaričius. NBA lygoje debiutuosiantis puolėjas pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Pažymėtina, kad šiose rungtynės kroatai galėjo pasirodyti ir dar geriau – šį kartą drebėjo jų snaiperių rankos (realizavo vos 4 tolimus metimus iš 21).

Tuo metu prancūzų gretose sėkmingiausiai žaidė Nando De Colo. Geriausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas pelnė 20 taškų ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Prancūzai šį kartą ir vėl vertėsi be ryškiausios savo žvaigždės Tony Parkerio.

Kroatams tai buvo pirmoji pergalė turnyre – varžybas jie pradėjo triuškinamu pralaimėjimu Argentinai 78:97. Pastaroji ekipa šeštadienio vakarą turnyre iškovojo antrąją pergalę iš eilės. Šį kartą veterano Carloso Delfino vedami šeimininkai 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16) palaužė serbus.

Po ilgos pertraukos į nacionalinę argentiniečių ekipą sugrįžęs 33-ejų C. Delfino aikštėje šį kartą rungtyniavo lyg geriausiais savo metais. Patyręs krepšininkas per 24 min. pelnė 20 taškų (5/8 tritaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų. 17 taškų prie pergalės pridėjo Andresas Nocioni, 14 – Manu Ginobili.

Pralaimėjusiems 13 taškų surinko Miroslavas Raduljica, po 12 – Vladimiras Štimacas ir Milošas Teodosičius.

Pastarasis po nesėkmingos susidūrimo su Facundo Campazzo patyrė skausmingą traumą.

Rio de Žaneiro olimpiniame turnyre A grupėje kovos JAV, Serbijos, Kinijos, Venesuelos, Prancūzijos ir Australijos komandos, o B grupėje varžysis Lietuva, Argentina, Ispanija, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)