Dvikovą turėjo transliuoti LRT, bet, kaip televizijos atstovai informavo DELFI, žadėtas signalas iš Brazilijos Lietuvos taip ir nepasiekė. Dėl to krepšinio mėgėjams teko klausytis šviesaus atminimo maestro Stasio Povilaičio koncerto.

O tuo metu San Paule lietuviai nuo pirmų minučių išsiveržė į priekį ir saugią dviženklę persvarą išlaikė visų rungtynių metu – vos su keliais nukrypimais.

Ketvirtame kėlinyje Joe Ingleso vedami australai bandė tirpdyti skirtumą, bet jų pastangos buvo pavėluotos.

Nugalėtojų gretose prie pergalės solidžiausiai prisidėjo Jonas Valančiūnas ir Mantas Kalnietis.

Pastarajam atsipūsti leisdavo nuo suolo kilęs į galutinę komandos sudėtį neįtrauktas įžaidėjas Vaidas Kariniauskas, tritaškius vėl smaigstė ir ilgiau nei savaitę dėl piršto lūžio užribyje praleidęs Marius Grigonis.

J. Kazlauskas šįkart nusprendė nesinaudoti Ado Juškevičiaus, Roberto Javtoko ir Edgaro Ulanovo paslaugomis.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 19 (8 atk. kam.), Mantas Kalnietis 16 (7 rez. perd.), Renaldas Seibutis 12, Marius Grigonis 8 (2/3 tritaškiai), Domantas Sabonis ir Jonas Mačiulis – po 7, Paulius Jankūnas 5, Vaidas Kariniauskas 3 (4 rez. perd.), Antanas Kavaliauskas ir Mindaugas Kuzminskas – po 2.

Australija: Joe Inglesas 16, Aaronas Baynesas 14 (7 atk. kam.), Pattrickas Millsas 11, Davidas Andersenas ir Chrisas Gouldingas – po 6.

Rungtynių statistika

Lietuva 81 – 68 Australija

Dvitaškiai: 24/45 (53 proc.) – 20/41 (48 proc.)

Tritaškiai: 7/14 (50 proc.) – 4/19 (21 proc.)

Baudų metimai: 12/17 (70 proc.) – 16/20 (80 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 32 – 32

Rezultatyvūs perdavimai: 19 – 15

Perimti kamuoliai: 7 – 5

Klaidos: 13 – 13

Primename, kad pirmąsyk lietuviai ir australai išbandyti jėgas turėjo praėjusį antradienį Buenos Airėse (Argentina).

Tačiau dvikova neįvyko dėl kiauro salės stogo, pro kurį prasiveržęs smarkus lietus pavertė parketą slidžiais spąstais. Nenorėdamos rizikuoti žaidėjų sveikata, abi komandos vietoje mačo surengė parodomąją treniruotę saujelei žiūrovų.

„Labai gaila, kad vienos rungtynės su australais neįvyko. Ši komanda – labai geras partneris ruošiantis turnyrui. Australai žaidžia greitai, turi stiprų vidurio puolėją, gerų metikų. Manau, kad mačas su jais mums duos daug naudos“, – prieš rungtynes kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas.

Tai buvo devinta Jono Kazlausko auklėtinių repeticija šią vasarą. Prieš tai lietuviai iškovojo septynias pergales (dusyk – prieš Ispaniją, po kartą – prieš Naująją Zelandiją, Tunisą, Venesuelą, Olandiją ir Baltarusiją) ir vienintelį pralaimėjimą patyrė praėjusį ketvirtadienį Buenos Airėse po dviejų pratęsimų 85:86 nusileidę šeimininkams argentiniečiams.

Sekmadienį, 20.30 val. Lietuvos laiku, lietuviai draugiško turnyro finale susitiks su Brazilija, kuri antrajame pusfinalyje 91:52 (19:10, 28:12, 22:11, 22:19) sutraiškė Kiniją, o vėliau persikels į Rio de Žaneirą.

Olimpinė ugnis pastarajame užsižiebs rugpjūčio 5 d. Nė vienerių žaidynių nuo nepriklausomybės atkūrimo nepraleidę lietuviai B grupėje susigrums su Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1160)