Tarptautinė imtynių federacija (UWW) paskelbė, kad olimpiadoje negalės dalyvauti laisvųjų imtynių atstovas Viktoras Lebedevas.

Pastarasis dar 2006 metais jaunimo pirmenybėse buvo įkliuvęs dopingo kontrolieriams. Praėjusį sekmadienį Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) rekomendavus suspenduoti visus dėl dopingo vartojimo praeityje baustus Rusijos atletus, teisės keliauti į Rio de Žaneirą neteko ir V. Lebedevas.

28-erių rusas, kovojantis svorio kategorijoje iki 57 kg, dusyk yra tapęs pasaulio čempionu. Jo vieta olimpiadoje perleista Baltarusijai.

Kitiems 16-ai kelialapius pelniusių Rusijos imtynininkų UWW pretenzijų neturi.

Tuo pačiu metu verdiktą paskelbė ir Tarptautinė dviračių sporto sąjunga (UCI), uždraudusi Rio de Žaneire startuoti šešiems iš 17-os Rusijos dviratininkų.

Į juodąjį sąrašą pateko Olga Zabelinskaja – pirmoji rusė, tose pačiose olimpinėse žaidynėse iškovojusi medalius abiejose plento rungtyse – grupinių ir atskiro starto lenktynių. 2012 metais Londone ji pelnė du bronzos apdovanojimus.

2014 metais jos organizme rasta draudžiamo preparato. Dėl tos pačios priežasties suspenduoti Ilnuras Zakarinas ir Sergejus Šilovas, o likę trys rusų dviratininkai, kurių pavardės kol kas viešai neskelbiamos, buvo paminėti Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pasamdyto tyrėjo Richardo McLareno ataskaitoje apie masinį Rusijos atletų dopingo mėginių klastojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)