„Ta iškritusi savaitė buvo kvailoka ir smogė kelis žingsnius atgal, bet su daktarų pagalba koja greitai atsistatė. Dabar ji dar truputį medinė – reikia įsivažiuoti, daugiau treniruočių, bet viskas į gerą“, – apie savo sveikatos būklę „BasketNews.lt“ pasakojo 29-erių metų gynėjas.

Tiek jis, tiek ir kiti komandos draugai jau jaučia rungtynių alkį – prieš porą dienų turėjusią vykti akistatą su Australija atšaukti privertė lietus, prasiveržęs pro prakiurusį stogą ir ant parketo palikęs net penkias balas. Dėl šlapios aikštės ir pavojingų sąlygų abiejų rinktinių treneriai nusprendė mačo net nepradėti.

„Norisi žaisti, norisi save pasitikrinti prieš stiprius varžovus. Gaila, kad užvakar nepasisekė, bet šiandien nelyja, saulė šviečia, todėl tikimės žaisti“, – pro barzdą šypsojosi Antanas Kavaliauskas.

Centras prisipažino, kad žaidėjų neįvykęs mačas iš vėžių neišmušė – jie iš šios situacijos tiesiog pasijuokė. O štai prie ne itin geriausių sąlygų mūsiškiai jau apsiprato.

„Šaltis? Ką padarysi – apšyli ir eini žaisti“, – sakė Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovas.

A. Kavaliausko, kaip ir kitų Lietuvos rinktinės narių nuo 3 val. Lietuvos laiku laukia akistata su argentiniečiais, kuriuos jau daugybę metų į priekį veda tie patys žaidėjai: liepos 28-ą dieną 39-ą gimtadienį švęsiantis Manu Ginobili, šiemet 37-erių metų sukaktį minėsiantis Andresas Nocioni ir 36-erių Luisas Scola.

Pastarieji antradienį po itin dramatiškos kovos 83:84 turėjo pripažinti Australijos komandos pranašumą.

„Tikrai grėsmingas varžovas: turi labai gerų žaidėjų su NBA patirtimi, yra Nicolas Laprovittola, kuris žaidęs „Lietuvos ryte“ – tikrai labai grėsminga komanda“, – apie iš šono stebėtus varžovus pagarbiai atsiliepė 31-erių metų A. Kavaliauskas.

„Prie jų rinktinės prisijungė vienas kitas jaunesnis narys, bet pagrindiniais žaidėjais išliko tie, kurie komandą į pergales vedė pastarąjį dešimtmetį“, – komandos draugą papildė M. Kalnietis.

Iki šiol galingai ir be kluptelėjimų pasirengimo cikle žygiuojantys lietuviai laimėjo visus septynis žaistus mačus: 88:58 prieš Naująją Zelandiją, 81:56 prieš Tunisą, 84:53 prieš Venesuelą, 84:61 prieš Olandiją, 85:51 prieš Baltarusiją ir du prieš Ispaniją – 87:83 po pratęsimo ir 78:76.

Mūsiškiai Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pradės B grupėje, kurioje teks susigrumti su Ispanija, Argentina, Kroatija, Nigerija ir Brazilija. Olimpiada startuos jau po 8 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)